Un bătrân s-a sinucis pentru că era obligat să-şi evacueze locuinţa din apropriere de Fukushima

Un bătrân s-a sinucis pentru că era obligat să-şi evacueze locuinţa din apropriere de Fukushima
Un bărbat în vârstă de 102 ani s-a sinucis într-un sat din aproprierea centralei nucleare Fukushima, în nord-estul Japoniei, pentru că nu a acceptat ideea de a-şi evacua locuinţa, relatează site-ul Asia One....

Un bărbat în vârstă de 102 ani s-a sinucis într-un sat din aproprierea centralei nucleare Fukushima, în nord-estul Japoniei, pentru că nu a acceptat ideea de a-şi evacua locuinţa, relatează site-ul Asia One.

Potrivit oficialilor din localitate, cel mai bătrân locuitor din satul Iitate, aflat la 40 de kilometri de centrală, s-a sinucis după ce a discutat despre evacuare cu familia sa.

Iitate este una dintre cele cinci localităţi pe care Guvernul nipon le-a inclus, în cursul acestei săptămâni, în zona de interdicţie din jurul centralei, din cauza riscurilor de radioactivitate.

Sute de persoane au fost nevoite să-şi evacueze locuinţele pe o rază de 20 de km în jurul centralei Fukushima Daiichi, după ce reactoarele avariate de tsnuami-ul din 11 martie au început să elibereze particule radioactive.

Un oficial din satul Iitate care a confirmat decesul, nu a putut însă „confirma dacă este vorba despre o sinucidere”.

Ultima oră
11:12 - Klaus Iohannis: la congresul PNL: Mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei / Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde anumite derapaje și atacuri la persoană, precum cele la care am asistat
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot
09:16 - Gina Pistol a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre divorţul care a marcat-o
09:10 - Emma Răducanu, „adoptată” de Casa Regală. Cum s-a împrietenit cu Kate Middleton