Un palestinian de doar 13 ani a împuşcat doi bărbaţi, tată şi fiu. Al doilea atac sângeros în ultimele 24 de ore

Un palestinian de doar 13 ani a împuşcat doi bărbaţi, tată şi fiu. Al doilea atac sângeros în ultimele 24 de ore
Foto: Facebook/Israel Police.

Atacatorul celor doi bărbați, care a fost „neutralizat şi rănit”, este un palestinian în vârstă de 13 ani, originar din Ierusalimul de Est. Vestea vine la doar o zi după atacul armat din apropierea unui sinagogi, soldat cu şapte morţi.

Victimele erau „conştiente” şi au fost transportate la spital

Acest atac a avut loc în situl arheologic al Cetăţii lui David, în cartierul palestinian Silwan. Magen David Adom (MDA), echivalentul israelian al Crucii Roşii, a anunţat că a primit un apel, la ora locală 10.42, care „anunţa un atac terorist” şi „două victime la faţa locului”.

„Un bărbat în vârstă de 23 de ani se află în stare gravă, iar altul, în vârstă de 47 de ani, într-o stare moderată spre gravă, din cauza unor răni împuşcate în partea de sus a corpului”, potrivit unui purtător de cuvânt al MDA.

„Ne-am dus rapid la faţa locului şi am văzut două victime ale unui atac armat”, a anunţat într-un comunicat un medic MDA, Fadi Dekidek. El precizează că victimele erau „conştiente” şi au fost transportate la spital.

Ierusalimul de Est a fost vineri teatrul unuia dintre cele mai sângeroase atacuri din ultimii ani, în care un palestinian în vârstă de 21 de ani a ucis şapte persoane, în apropierea unei sinagogi.

Tânărul a fost ucis prin împuşcare într-o urmărire cu maşina şi un schimb de focuri cu poliţişti. În total, 42 de persoane au fost arestate sâmbătă – inclusiv membri ai familiei atacatorului -, în vederea unor interogatorii.

Urmăriți B1TV.ro și pe