Un pas spre o lume mai bună: Americanii vor produce gloanțe biodegradabile din care răsar FLORI

Un pas spre o lume mai bună: Americanii vor produce gloanțe biodegradabile din care răsar FLORI
foto: SAN

Într-o lume a altercațiilor, o lume violentă, măcinată de războaie și lupte, gloanțele nu fac numai legea, ci și un rău iremediabil mediului. Armata americană vrea să contribuie la îmbunătățirea mediului înconjurător, nu renunțând la gloanțe, ci modificându-le astfel încât acestea să fie biodegradabile.

Gloanțele vor conține și semințe de plante. În funcție de locul în care vor fi folosite se va alege și planta care urmează a fi sădită prin intermediul gloanțelor risipite care ajung în pământ. Vor fi preferate plantele care purifică solul, informează Ziare.com.

Americanii vor să utilizeze aceste gloanțe întâi la antrenamente, unde poligoanele sunt pline de gloanțe nerecuperate și periculoase pentru mediu. Laboratoarele armatei americane au reușit să includă semințe modificate genetic în aliaje compozite. Producătorii interesați să prindă un contract uriaș pentru muniția de antrenament a armatei sunt așteptați să vină cu noi idei și soluții de îmbunătățire.

Provocarea cea mai mare este realizarea unor gloanțe de calbire suficient de mici, iar în ceea ce privește seminețele, oficialii au decis că acestea vor germina la câteva luni de când au ajuns pe pământ.

Urmăriți B1TV.ro și pe