Un restaurant japonez din Taiwan permite clienţilor să supună mâncarea la testul de iradiere

Un restaurant japonez din Taiwan permite clienţilor să supună mâncarea la testul de iradiere
Unul din restaurantele japoneze de top din Taiwan, a pus la dispoziţia clienţilor posibilitatea de a verifica nivelul radiaţiilor din mâncare, precum şi pe ei înşişi. Cei care iau masa la restaurantul Peony...

Unul din restaurantele japoneze de top din Taiwan, a pus la dispoziţia clienţilor posibilitatea de a verifica nivelul radiaţiilor din mâncare, precum şi pe ei înşişi.

Cei care iau masa la restaurantul Peony din Xinyi, cartierul business al Taipei-ului, pot să verifice radiaţiile din mâncare, pentru a fi siguri că nu este contaminată.

“Clienţii au fost foarte interesaţi de sistemul de verificare, pentru că mulţi dintre ei nu văzuseră niciodată un astfel de tester, şi se simt în siguranţă după ce îl folosesc”, a declarat managerul restaurantului, Catherin Yang, pentru Reuters.

Eliminarea radiaţiilor în urma cutremurul din Japonia, a îngrijorat şi populaţia din Taiwan, care este geografic, relativ aproape.

Mâncarea japoneză este foarte populară pe insulă, iar produsele care sunt importate din Japonia, precum şi persoanele care sosesc din Japonia, sunt supuse la testul de iradiere.

În afară de o încărcătură de fasole, adusă din Japonia, care a fost detectată cu un nivel slab de radiaţii, nu au fost găsite produse care să fie contaminate.

Managerul restaurantului a spus că oamenii nu sunt foarte informaţi în legătură cu radiaţiile, iar testul pe care ei îl pun la dispoziţie oferă un grad mare de siguranţă clienţilor.

“Chiar şi bucătarul nostru s-a testat şi s-a întrebat cum de rezultatul lui era mai mare decât al peştelui sau al cărnii. Dar peştele sau carnea nu folosesc calculatoare sau telefoane mobile toată ziua, şi nu se uita la televizor”, a spus managerul.

“Mulţi oameni nu înţeleg că sunt cantităţi nedăunătoare de radiaţii, peste tot, în viaţa de zi cu zi”, a conchis el.