Un vulcan a erupt pe insula indoneziană Sumatra: Aproximativ 6.000 de persoane au fost evacuate

Un vulcan a erupt pe insula indoneziană Sumatra: Aproximativ 6.000 de persoane au fost evacuate
Vulcanul Sinabung, de pe insula indoneziană Sumatra, a început să erupă duminică dimineață, aproximativ 6.000 de persoane evacuându-și locuințele din calea cenușei și a petrișului care erau aruncate...

Vulcanul Sinabung, de pe insula indoneziană Sumatra, a început să erupă duminică dimineață, aproximativ 6.000 de persoane evacuându-și locuințele din calea cenușei și a petrișului care erau aruncate peste satele din zonă.

„Numărul persoanelor evacuate este de 5.956”, majoritatea provenind din şase sate situate într-o rază de trei kilometri în jurul vulcanului, a anunţat Sutopo Purwo Nugroho, un purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale pentru Catastrofe, scrie AFP.

Localnicii au fugit în biserici și moschei, chiar și clădiri aparținând autorităților.

Sinabung a erupt ultima dată în 2010, în lunile august și septembrie, obligând peste 12.000 de persoane să-și abandoneze casele.

Indonezia, situată pe „Cercul de foc al Pacificului”, unde plăcile tectonice intră frecvent în coliziune, are zeci de vulcani activi. 

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)