Una dintre cele mai importante activiste civice și feministe din lume a încetat din viața

Una dintre cele mai importante activiste civice și feministe din lume a încetat din viața
Foto: Youtube

Roxcy O’Neal Bolton, fondatoarea mișcării feministe moderne din Florida și o prezență constantă în scena activiștilor civici și politici, a încetat din viața miercuri la vârsta de 90 de ani.

Aceasta era într-o stare precară de sănătate în ultimii ani, suferind de mai multe boli grave cu care s-a luptat eroic în ultimii ani de viață, scrie MiamiHerald.

Bolton s-a declarat mereu mândră de originile sale sudice descriindu-se ca "o femeie de modă veche de la țară" care nu a folosit niciodată un calculator și nu s-a interesat niciodată de rețelele de socializare.

Principale sale teme pentru ca a militat în spațiul public au fost: copiii, egalitatea în drepturi, prevenirea violurilor și protejarea victimelor, ajutarea săracilor, a celor abuzați, a bătrânilor și a celor fără de casă.

Ultima oră
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației