Unul dintre cei mai periculoși criminali italieni lucra într-o pizzerie din Franța. Cum a fost prins

Unul dintre cei mai periculoși criminali italieni lucra într-o pizzerie din Franța. Cum a fost prins
Foto: captura video.

Un mafiot italian condamnat pentru crimă și căutat de poliție timp de aproape 20 de ani a fost prins în Franța. El se ascundea în văzul tuturor, lucrând ca bucătar de pizza de cel puțin trei ani.

Greco a comis crime îngrozitoare în anii 1990

Arestarea lui Edgardo Greco este a doua capturare importantă în acest an, după ce „nașul nașilor” Matteo Messina Denaro, care se ascundea de autorități timp de 30 de ani, a fost reținut în timp ce mergea la o clinică din Sicilia.

Amândoi erau căutați pentru comiterea unor crime îngrozitoare în anii 1990. Greco face parte din ‘Ndrangheta, care este acum cea mai puternică mafie din Italia,  care se întinde în Europa și America de Sud.

Greco a dispărut și a reînceput viața sub o nouă identitate

Greco (63 de ani) era căutat pentru uciderea a doi frați în contextul unui război al mafiei dintre două bande la începutul anilor 1990.

Stefano și Giuseppe Bartolomeo au fost uciși în ianuarie 1991 și se crede că au fost dizolvați în acid, deși corpurile lor nu au fost niciodată găsite.

Greco făcea parte din o bandă rivală și a fost acuzat și de tentativă de ucidere a unui alt bărbat în același an. După emisia mandatului de arestare în 2006, Greco a dispărut și a reînceput viața sub o nouă identitate, „Paolo Dimitrio”, în orașul francez Saint-Étienne, unde a devenit pizzer.

Greco a fost condamnat la închisoare pe viață în Italia. Oamenii legii au emis și un mandat european de arestare. În iulie 2021, s-a făcut cunoscut într-un ziar local, lăudându-se cu rețetele restaurantului său, dar a fost în continuare urmărit de procurorul anti-mafia din Italia, Nicola Gratteri.

În cele din urmă, cu ajutorul poliției și Interpolului, Greco a fost arestat în Saint-Étienne. Ministrul italian de Interne și șeful regiunii Calabria au lăudat acțiunea poliției și au subliniat angajamentul Italiei în lupta împotriva criminalității organizate, relatează digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe