Ursula von der Leyen va merge vineri la Kiev, unde se va întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski

Ursula von der Leyen va merge vineri la Kiev, unde se va întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski
Ursula von der Leyen și Volodimir Zelenski / Foto: colaj Hepta.ro

Șefa Comisiei Europene va efectua o vizită la Kiev vineri, acolo unde se va întâlni cu președintele Volodimir Zelenski, după cum a anunțat Serghei Nikiforov, purtătorul de cuvânt al liderului Ucrainei.

Atât șefa Comisiei Europene, cât și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate și-au anunțat vizitele în Ucraina de săptămâna aceasta.

Ursula von der Leyen, întâlnire cu Volodimir Zelenski la Kiev

Purtătorul de cuvânt al liderului de la Kiev a anunțat că întâlnirea va avea loc vineri, iar ora nu a fost dezvăluită din motive de securitate.

„Nu vă pot spune ora exactă din motive de securitate. Dar cândva în timpul zilei, președintele Ucrainei se va întâlni cu Ursula von der Leyen”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Zelenski, potrivit Antena 3. 

Ursula von der Leyen și Josep Borrell au anunțat că vor vizita săptămâna aceasta Kievul, iar acolo vor avea întâlniri cu președintele Volodimir Zelenski.

Preșesintele Zelenski a făcut lobby în fața mai multor lideri mondiali pentru ajutorul Ucrainei cu arme și resurse, dar și pentru a-i convinge să impună sancțiuni din ce în ce mai dure în fața Rusiei.

Volodimir Zelenski a cerut statelor europene să înghețe importurile de gaz rusesc

În cea mai recentă adresă video, Zelenski face apel la vest să meargă mai departe și să boicoteze utilizarea petrolului rusesc, scrie bbc. El spune că eșecul de a ajunge la un acord asupra unui embargo costă viețile poporului ucrainean.

Rusia este al treilea cel mai mare producător de petrol din lume, cu mai mult de jumătate din exporturile sale către Europa.

Importurile rusești reprezintă 8% din cererea totală de petrol din Marea Britanie și 3% în SUA.

Zelenski spune că Kremlinul câștigă atât de mult din exporturile de petrol, încât nu simte nevoia să ia în serios negocierile de pace.

Urmăriți B1TV.ro și pe