Vatican: Internetul, principala sursă de informație despre satanism și exorcizări

Vatican: Internetul, principala sursă de informație despre satanism și exorcizări
Conform Bisericii Romano-Catolice, internetul a reușit să producă o creștere semnificativă în rândul satansimului și cererilor pentru exorcism, notează Daily Telegraph. Exorcismul este subiectul care va fi...

Conform Bisericii Romano-Catolice, internetul a reușit să producă o creștere semnificativă în rândul satansimului și cererilor pentru exorcism, notează Daily Telegraph.

Exorcismul este subiectul care va fi dezbătut timp de șase zile într-o conferință organziată în Univeristatea Regina Apostolorum Pontifical din Roma, care se află sub autoritatea Vaticanului.

„Prin intermediul internetului informațiile legate de satanism sunt mult mai ușor de găsit. Doar în câteva minute poți contacta grupuri sataniste și să te documentezi despre ocultism. În conferință nu vorbim despre cum să devii un exorcist, ci cum sunt distribuite informațiile despre exorcism, satanism și secte. Vorbim despre cum să oferim ajutor familiilor și preoților. Există un risc pentru tinerii care se află în dificultate sau care se simt că sunt slab emoțional”, a declarat un membru al universității, Carlo Climati.

Conferința care are loc în Roma a adus laolaltă 60 de clerici catolici, printre care se numără doctori, psihologi, psihiatri, profesori și tineri care vor încerca să găsească soluții pentru combaterea adepților satanismului.

Teoretic, orice preot poate realiza o exorcizare, însă oficialii de la Vatican au spus că preoții parohiilor ar trebui să cheme exorciști profesioniști dacă bănuiesc că unul dintre adepți are nevoie.

Principalul exorcist de la Vatican, Gabriele Amorth, a susținut că anul trecut Diavolul ar fi pătruns în Vatican, inima Bisericii Catolice. Părintele Amorth a mai susținut că scandalurile de abuzuri sexuale în care au fost implicați preoți din Statele Unite, Irlanda, Germania și alte câteva țări, sunt mărturie adevărată a prezenței Anticristului.

De asemenea, Gabriele Amorth a mai declarat că Papa Benedict al XVI-lea crede „cu toată inima” în practica exorcismului.