Videoclipul „Zenga Zenga”, noul imn al protestatarilor din Libia

Videoclipul „Zenga Zenga”, noul imn al protestatarilor din Libia
Videoclipul „Zenga Zenga”, remixat de muzicianul israelian Noy Alooshe după unul din discursurile liderului libian Muammar Gaddafi, a devenit noul imn al protestatarilor din Libia împotriva vechiului regim,...

Videoclipul „Zenga Zenga”, remixat de muzicianul israelian Noy Alooshe după unul din discursurile liderului libian Muammar Gaddafi, a devenit noul imn al protestatarilor din Libia împotriva vechiului regim, depăşind 400.000 de vizualizări pe Youtube, potrivit AFP.

În videoclip sunt mixate fragmente dintr-un discurs vehement al lui Gaddafi, în care liderul ameninţă că „va curăţa Libia centimetru cu centimetru, casă cu casă”, cu imagini înfățișând două dansatoare în bikini.

La scurt timp după ce videoclipul a fost postat pe pe YouTube, numărul vizualizărilor a depășit 400,000, devenind noul imn al manifestanților împotriva liderului libian.

 „DJ Gaddafi cucereşte internetul”, notează surse din AFP, vorbind despre succesul videoclipului.

Videoclipul „Zenga Zenga” cucereşte internetul

„Părea o înregistrare foarte comică. Înainte să lucrez la ea, era amuzantă, parcă ar fi fost o parodie”, a spus Noy Alooshe, citat de AFP. Alooshe s-a declarat surprins de reacţia neobişnuit de pozitivă, chiar şi după ce publicul arab a descoperit că videoclipul a fost creat de un israelian.

DJ-ul israelian a postat şi o versiune „cenzurată” pentru „Zenga Zenga”, din care a eliminat dansatoarele sumar îmbrăcate, pentru a nu leza publicul musulman. Până acum, a doua variantă a reuşit să adune doar 50,000 de vizualizări, de zece ori mai puţin decât versiunea iniţială.