Viktor Orban vine în România. Premierul Ungariei va participa la tăierea porcului

Viktor Orban vine în România. Premierul Ungariei va participa la tăierea porcului
Foto: Facebook @ Viktor Orban

Sâmbătă, 11 decembrie, Viktor Orban, premierul Ungariei, vine în România. Liderul de la Budapesta va efectua o vizită neoficială, la invitația unor prieteni, politicieni din nord-vestul țării.

Prim-ministrul maghiar ar fi dat curs unei invitații a unui membru din Partidul Ecologist Român (PER), din Baia Mare. Astfel, Viktor Orban va avea întâlniri în Baia Mare și Satu Mare și participa inclusiv la tradițioanala tăiere a porcului, organizată la Castel Transilvania, informație confirmată de sursele locale, pentru agenția Mediafax.

La eveniment au fost invitați mai mulți politicieni locali. De asemenea, Orban se va întâlni cu partenerii de la UDMR, partidul condus de către Kelemen Hunor.

Viktor Orban, în contre dure cu Ursula von der Leyen

În vârstă de 58 de ani, Viktor Orban este la putere din anul 2010 în Ungaria, membră UE din 2004. Opiniile sale cu privire la LGBT+ cât și politica migranților au deranjat liderii UE.

„Nu vom renunța la dreptul de a ne apăra granițele, de a opri migranții… Insistăm că în Ungaria căsătoria este între un bărbat și o femeie, un tată este un bărbat și o mamă este o femeie… Și ei ar trebui să ne lase copiii în pace”, a declarat Orban, luna trecută.

Guvernul de la Budapesta încurajează creșterea natalității, motiv pentru care a anunțat noi măsuri pentru sprijinirea tinerelor familii.

Anul viitor, Guvernul Viktor Orban va organiza un referendum pentru a cere opinia cetățenilor cu privire la măsurile pro-LGBT+ comandate de la nivelul Comisiei Europene.