Vladimir Putin: Rusia e gata să-și înarmeze aliații din Africa, America Latină și Asia cu cele mai moderne tipuri de arme, folosite deja de mai multe ori în lupte reale

Vladimir Putin: Rusia e gata să-și înarmeze aliații din Africa, America Latină și Asia cu cele mai moderne tipuri de arme, folosite deja de mai multe ori în lupte reale
Foto: Hepta - Pavel Byrkin

Tot mai izolat de lumea civilizată, regimul de la Kremlin caută susținere din partea unor state precum China și Coreea de Nord, dar cochetează și cu țări din Africa sau America Latină, oferind arme rusești, despre care spune că și-au dovedit deja eficiența în lupte reale. Asta deși armata rusă s-a făcut de râs în războiul pe care chiar ea l-a declanșat în Ucraina, iar unele echipamente, precum sistemele de apărare S-400, nu au fost în stare să doboare rachetele trase de sistemele americane HIMARS.

Putin oferă arme în schimbul prieteniei unor țări

La o expoziție de armament de lângă Moscova, Vladimir Putin a lăudat legăturile Rusiei cu state din America Latină, Asia și Africa, dar și armamentul avansat al țării sale. El și-a declarat apoi disponibilitatea de a oferi tehnologia țărilor care gândesc la fel.

Suntem „pregătiți să oferim aliaților noștri cele mai moderne tipuri de arme, de la cele de calibru mic la vehicule blindate, artilerie aviație de luptă și vehicule aeriene fără pilot.

Aproape toate au fost folosite de mai multe ori în operațiuni de luptă reale”, a declarat liderul de la Kremlin, citat de Reuters.

Afirmația e cu atât mai ciudată cu cât armata rusă s-a făcut de râs în Ucraina, nereușind niciunul dintre obiectivele propuse.

Fost comandant NATO: Putin știe că a făcut o greșeală cu Ucraina

De altfel, James Stavridis, fost comandant aliat suprem al NATO, a susținut recent că Vladimir Putin și-a dat seama că a făcut o greșeală atacând Ucraina, dar, firește, nu va recunoaște niciodată acest lucru.

„Cred că la orele întunecate, liniștite, la ora 2 dimineața, când se trezește, realizează că a făcut o greșeală. În public, nu va recunoaște niciodată acest lucru. Niciodată. Va continua să mențină această ficțiune că Ucraina ar fi condusă de `neonaziști`. Ridicol, evident”, a spus Stavridis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)