Putin susține că Rusia nu a pierdut nimic din cauza războiului din Ucraina și că Occidentul „a eșuat”: „Mă refer la încercarea nerușinată și agresivă a sa de a lipsi alte țări de suveranitate”

Putin susține că Rusia nu a pierdut nimic din cauza războiului din Ucraina și că Occidentul „a eșuat”: „Mă refer la încercarea nerușinată și agresivă a sa de a lipsi alte țări de suveranitate”
Vladimir Putin pretinde că Rusia nu e afectată de sancțiuni și că Occidentul a „eșuat”. Foto: Hepta - Valeriy Sharifulin

Vladimir Putin a declarat miercuri, la Forumul Economic Estic din Vladivostok, faptul că Rusia nu a pierdut nimic în urma „operațiunii militare speciale” în Ucraina, în timp ce Occidentul a „eșuat” în a izola Rusia, prin sancțiuni, pe plan internațional. Putin a mai spus că occidentalii au încercat să impună altora propria lor viziune, dar rezultatul e că pierd tot mai multă influență, care acum migrează spre Asia.

Putin acuză Occidentul să încearcă să dicteze altora, în vreme ce el neagă existența unei întregi națiuni

Liderul de la Kremlin a susținut întâi că scopul Rusiei a fost „să ajute oamenii” care trăiesc în Donbas, estul Ucrainei. Așa mult a ajutat că zona e acum devastată de bombardamente, regiunea fiind teatru de război încă din 2014.

Putin a mai spus că Occidentul a vrut să-și impună „agresiv” dominația în lume, dar nu a reușit decât să submineze economia globală.

„Mă refer la febra sancțiunilor, cu încercarea nerușinată și agresivă a Occidentului de a impune modele de comportament altor țări, de a le lipsi de suveranitate și de a le subordona voinței lor”, a continuat Putin, în vreme cel el însuși neagă existența Ucrainei, națiune de peste 40 de milioane de oameni.

Vladimir Putin a mai declarat că occidentalii se străduiesc să mențină o fostă ordine mondială care le este benefică, în vreme ce el încearcă revenirea la politica sferelor de influență, care-i convine lui.

„Occidentalii vor să forțeze pe toată lumea să trăiască după regulile infame pe care ei înșiși le-au inventat și pe care le încalcă regulat, reguli pe care le schimbă constant pentru ei înșiși, în funcție de circumstanțe”, a continuat el, potrivit Reuters.

Ce spune Putin despre efectul sancțiunilor occidentale asupra Rusiei

Liderul rus a mai zis că sancțiunile occidentale nu au viziune și sunt un pericol pentru întreaga lume. El a mai precizat că acestea s-au întors ca un bumerang împotriva vesticilor.

„În primăvară, multe companii străine s-au grăbit să plece din Rusia, crezând că țara noastră va suferi mai mult decât altele, dar acum vedem cum producția și locurile de muncă din Europa se închid. Unul din principalele motive e ruperea legăturilor cu Rusia.

Competitivitatea întreprinderilor europene e în declin, deoarece autoritățile din UE le privează de materii prime, resursele energetice și de piețele de desfacere”, a mai declarat Putin.

El a mai afirmat că economia Rusiei face față sancțiunilor, dar a admis că există anumite dificultăți în unele industrii și regiuni.

De altfel, poziția Mosovei și a propagandei sale este că sancțiunile nu prea au efect asupra Rusiei. Cu toate acestea, ei condiționează reluarea livrărilor de gaze spre Europa prin conducta Nord Stream 1 de ridicarea acestor sancțiuni.

Urmăriți B1TV.ro și pe