Volodimir Zelenski, despre mobilizarea rușilor: „Este o încercare de a le da comandanţilor de pe teren un flux continuu de «carne de tun»”

Volodimir Zelenski, despre mobilizarea rușilor: „Este o încercare de a le da comandanţilor de pe teren un flux continuu de «carne de tun»”
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că Rusia a simţit că va pierde şi pur şi simplu încearcă să întârzie acest moment, „să asigure ceva activitate pe front”, susţinând că noua mobilizare este o încercare „de a le da comandanţilor de pe teren un flux continuu de «carne de tun»”.

În mesajul transmis luni noapte, liderul de la Kiev a susținut că a discutat cu staff-ul său despre situaţia de pe linia frontului, inclusiv despre folosirea, de către ocupanţi, a dronelor iraniene.

Zelenski, despre mobilizarea rușilor pentru continuarea războiului

„Lucrăm constant pentru a asigura arme şi muniţie luptătorilor noştri. Toate acţiunile armatei ucrainene trebuie să fie sincronizate cu folosirea de arme de înaltă precizie. Aceasta este una dintre priorităţile de bază. Situaţia este deosebit de dificilă în regiunea Doneţk. Facem totul pentru a limita activitatea duşmanului. Aici este ţinta noastră numărul 1 acum, întrucât Donbas este încă ţinta numărul 1 pentru ocupanţi”, a declarat Volodimir Zelenski.

Potrivit acestuia, în pofida faptului că războiul este lipsit de sens pentru Rusia şi că ocupanţii şi-au pierdut iniţiativa, comanda Armatei ruse îi trimite pe soldaţi la moarte.

„Încercările constante ale unei ofensive ruse în regiunea Doneţk vor rămâne cu siguranţă în istoria războaielor ca una dintre cele mai cinice crime ale propriilor soldaţi. Când vedem asta, când vedem aceste ofensive, suntem convinşi încă o dacă că mobilizarea rusă este o încercare directă de a le da comandanţilor de pe teren un flux continuu de «carne de tun».

Nu există un alt scop al mobilizării ruse, pur şi simplu. Au simţit că vor pierde şi pur şi simplu încearcă să întârzie acest moment, să asigure ceva activitate pe front, să îi înlocuiască pe cei morţi cu cineva cu arme în mâini”, a susţinut președintele ucrainean.

Zelenski a specificat că societatea din Rusia nu este conştientă încă de brutalitatea Guvernului rus faţă de propriul popor: „Dar trebuie să facem totul ca fiecare cetăţean al Rusiei să recunoască faptul că propriul stat îl privează de cel mai important lucru – dreptul la viaţă”.

De asemenea, acesta a mai transmis că a discutat cu premierul olandez Mark Rutte despre „mobilizarea criminală pe care Rusia o desfăşoară în teritoriile ocupate, încercând să îi împingă pe cetăţenii noştri spre moarte sub steagul rusesc”, despre referendumurile false. El a spus că îi este recunoscător acestuia pentru sprijinul său clar şi diponibilitatea de a întări presiunea sancţiunilor împotriva Rusiei.

Volodimir Zelenski a vorbit şi despre lansarea unui fond special de investiţii pentru a sprijini antreprenorii ucraineni, care a atras deja 125 de milioane de dolari din partea unor fonduri occidentale, bănci şi instituţii.

„Cred că poate deveni un semn special pentru investitori, un semnat că este posibil şi necesar să investească în economia ucraineană deja, în timp ce suntem pe drumul spre victorie”, a mai adăugat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe