Volodimir Zelenski: „Reconstrucția Ucrainei va fi una istorică și va inspira lumea la fel ca lupta noastră. Lumea trebuie să spună că Rusia a devenit un stat terorist” / Ce solicită Kievul în negocieri (VIDEO)

Volodimir Zelenski: „Reconstrucția Ucrainei va fi una istorică și va inspira lumea la fel ca lupta noastră. Lumea trebuie să spună că Rusia a devenit un stat terorist” / Ce solicită Kievul în negocieri (VIDEO)
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski: „Lumea trebuie să recunoască oficial că Rusia a devenit un stat terorist”. Sursă foto: Hepta - DPA Images / Ukraine Presidency/Ukraine Presi

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit din nou despre rezistența militarilor și civililor ucraineni, dar și despre atrocitățile comise de forțele ruse în țara sa. Zelenski a subliniat că ei nu vor ceda și a cerut comunității internaționale să recunoscă Rusia așa cum e de fapt – un stat terorist. Liderul de la Kiev a vorbit și despre condițiile pe care ei le pun la negocieri, precizând că informațiile apărute miercuri în presa internațională reprezintă strict poziția Rusiei.

„Priorităţile mele la negocieri sunt clare: sfârşitul războiului, suveranitate, restaurarea integrităţii teritoriale, garanţii de securitate reale pentru ţara noastră, protecţie reală pentru ţara noastră”, a transmis Volodimir Zelenski.

Zelenski: Coridoarele umanitare nu au funcționat din cauza rușilor

Președintele Ucrainei a spus că, miercuri, toate coridoarele umanitare au eșuat: „Soldații ruși nu au oprit bombardamentele și nu au garantat siguranța”. Totuși, ei au reușit evacuarea a 6.000 de persoane, inclusiv 2.000 de copii, din Mariupol.

În Cernihiv, rușii au tras asupra civililor care „pur și simplu stăteau la coadă pentru pâine”, ucigând zece oameni, a mai spus Zeleneski.

El a confimat și atacul rușilor asupra Teatrului Dramatic din Mariupol: „Sute de oameni se adăposteau acolo. Clădirea a fost distrusă. Numărul victimelor e încă necunoscut. Inimile noastre sunt frânte de ce le face Rusia oamenilor noştri. Mariupolului nostru”.

Ce a spus Zelenski despre negocierile Ucraina – Rusia

„Mă voi adresa joi dimineață parlamentului Germaniei. Voi continua să lupt pentru o mai mare susţinere pentru Ucraina și pentru mai multă presiune pe Rusia.

Negocierile continuă, negocierile pentru binele Ucrainei.

Priorităţile mele la negocieri sunt clare: sfârşitul războiului, suveranitate, restaurarea integrităţii teritoriale, garanţii de securitate reale pentru ţara noastră, protecţie reală pentru ţara noastră”, a mai declarat președintele Ucrainei.

Volodimir Zeleneski, despre reconstrucția Ucrainei

Acesta a mai spus că autoritățile lucrează deja la programe de reconstrucție a țării.

„Promit fiecărui ucrainean care şi-a pierdut casa, care a pierdut un apartament din cauza bombardamentelor că statul va reface totul.

Sunt încrezător că vom fi capabili să reconstruim rapid statul nostru, indiferent de distrugerile suferite… Va fi o reconstrucţie istorică. Va fi un proiect care va inspira lumea, aşa cum e și lupta noastră pentru libertate”, a mai afirmat președintele ucrainean.

Zelenski: Rusia e un stat terorist

„Ce trebuie să mai facă ocupanţii ruși, câţi oameni trebuie să mai ucidă ei pentru ca liderii occidentali, liderii NATO să răspundă pozitiv cererii noastre de închidere a cerului deasupra Ucrainei sau de a ne oferi avioanele de care avem nevoie cu disperare?

Am vorbit despre asta într-un discurs în Congresul SUA. Ucraina a primit susţinerea puternică a prietenilor americani și-i sunt recunoscător preşedintelui Biden, dar războiul nu se termină. Crimele de război ale Rusiei nu încetează. Economia Rusiei e în continuare capabilă să susțină maşinăria lor militară. Deci noi sancţiuni împotriva Rusiei sunt necesare.

Lumea trebuie să recunoască oficial că Rusia a devenit un stat terorist.

Ucraina are nevoie de sisteme de apărare aeriană, avioane, suficiente arme letale şi muniţie pentru a-i opri pe ocupanţii ruşi”, a mai declarat Volodimir Zelenski.

Acesta le-a transmis apoi din nou soldaților ruși că dacă se predau vor primi șansa de a supraviețui.

Urmăriți B1TV.ro și pe