Voturile în trei din patru regiuni, la referendumurile din Ucraina, au fost recunoscute ca valide

Voturile în trei din patru regiuni, la referendumurile din Ucraina, au fost recunoscute ca valide
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

În trei din patru regiuni, referendumurile privind aderarea la Rusia au fost recunoscute ca valide. În RPD, LPR și regiunea Zaporojie din Ucraina, prezența la vot a depășit 50%. Votarea va dura până pe 27 septembrie, informează gazeta.ru

Prezența la vot depășește 50%

Referendumurile privind intrarea RPD și LPR în Rusia au fost recunoscute ca valabile, deoarece peste 50% dintre alegători au votat în ele, au informat agențiile de presă ruse. Pentru trei zile de vot privind aderarea LPR în Rusia, prezența la vot a fost de 76,09%.

„Conform listelor alegătorilor din republică, au fost primite 1 milion 35.422 de buletine de vot”, a declarat Elena Kravcenko, președintele CEC al LPR. Ea a adăugat că 85 de mii de oameni au votat în Rusia.

Potrivit lui Kravcenko, Lugansk, Antracitul și Krasnodon au devenit lideri în prezența la vot.

Reprezentantul Camerei Publice a RPD, Alexander Kofman, a mai spus că prezența la referendum în RPD a depășit 50% și, „conform standardelor internaționale, referendumul este considerat valabil”. Potrivit CEC al RPD, conform rezultatelor celor trei zile, prezența la vot în regiune a fost de 77,12%.

Observatorii străini nu au constatat încălcări

Potrivit șefului DPR, Denis Pușilin, observatorii străini nu au constatat încălcări în a treia zi a referendumului. El a mai spus că rezultatele votului preliminar au fost mai bune decât se aștepta.

Mai mult de jumătate dintre alegători au votat și în regiunea Zaporojie, cu o prezență la vot de 51,55%, inclusiv cei care au votat în străinătate. Peste 85.000 de cetățeni ai regiunii au luat parte la referendum în trei zile, dintre care peste 32.000 au votat în afara acestuia.

În regiunea Herson, mai puţini alegători au venit la referendum – 48,91% dintre alegători au vizitat secţiile de votare în trei zile, a declarat şeful comisiei electorale Marina Zaharova. În total, lista alegătorilor include 750 de mii de persoane care pot veni și își votează.

Potrivit Alenei Bulgakova, vicepreședinte al Consiliului Coordonator pentru Controlul Public al Votului la Camera Civică a Federației Ruse, 129 de observatori din 26 de țări , inclusiv acele state care au declarat nerecunoașterea referendumurilor, controlează procesul de vot, relatează tv8.

Urmăriți B1TV.ro și pe