WikiLeaks: Dacă Osama bin Laden e ucis, o bombă nucleară va fi detonată în Europa

WikiLeaks: Dacă Osama bin Laden e ucis, o bombă nucleară va fi detonată în Europa
Documente făcute publice de WikiLeaks arată că talibanii au ascuns o bombă nucleară în Europa și o vor detona dacă Osama bin Laden va fi capturat sau ucis, a declarat un comandat al-Qaida, Khalid Sheikh Mohammed,...

Documente făcute publice de WikiLeaks arată că talibanii au ascuns o bombă nucleară în Europa și o vor detona dacă Osama bin Laden va fi capturat sau ucis, a declarat un comandat al-Qaida, Khalid Sheikh Mohammed, citat de International Business Times.

Khalid Sheikh Mohammed, deținut la Guantanamo Bay, este considerat a fi unul dintre talibanii care au plănuit atacurile de la 11 septembrie, 2001.

Atentatele de la 11 septembrie au fost o serie de atacuri sinucigașe, coordonate de al-Qaida împotriva Statelor Unite. În dimineața acelei zile, 19 teroriști al-Qaida au deturnat patru avioane comerciale de pasageri.

Teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord și mai mulți oameni care lucrau în clădiri.

De asemenea, teroriștii au mai prăbușit un avion în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C. Al patrulea aviton s-a prăbușit pe o câmpie de lângă Shanksville în zona rurală a statului Pennsylvania, după ce unii dintre pasageri și membrii echipajului au încercat să recâștige controlul avionului, pe care teroriștii îl îndreptaseră spre Washington D.C.

În urma atacurilor, 2.993 de oameni au murit, inclusiv teroriștii.

Atentatele de la 11 septembrie 2001