Zelenski, despre reconstrucția Ucrainei: „600 de miliarde de dolari este doar o sumă aproximativă” / „Vom fi capabili să restaurăm tot ceea ce a fost distrus”

Zelenski, despre reconstrucția Ucrainei: „600 de miliarde de dolari este doar o sumă aproximativă” / „Vom fi capabili să restaurăm tot ceea ce a fost distrus”
„În Donbas, este adunată puterea maximă de luptă a armatei ruse”. Sursă foto: Hepta - Zuma Press / Ukraine Presidency

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut o discuție online cu directori de companii occidentale, susținând că Ucraina va avea nevoie de 600 de miliarde de dolari pentru reconstrucția țării. Acesta a subliniat că suma este doar „aproximativă”.

Liderul de la Kiev i-a îndemnat pe antreprenorii occidentali să folosească această oportunitate pentru a deschide birouri și companii în Ucraina, unde vor avea acces la o piață de peste 40 de milioane de oameni.

Reconstrucția Ucrainei va costa aproximativ 600 de miliarde de dolari

Încurajându-i pe antreprenorii occidentali să ajute la reconstrucția Ucrainei, Volodimir Zelenski a spus că le va asigura condiții favorabile pentru a lucra în țară.

Mai devreme, am vorbit despre pierderi în valoare de 600 de miliarde de dolari”, a spus Zelensky, răspunzând la întrebarea ce fonduri vor fi necesare pentru refacerea Ucrainei după terminarea ostilităților, potrivit stiripesurse.ro.

Această sumă ar putea acoperi costurile pentru restaurarea „facilităților de infrastructură, a zonelor rezidențiale, a întreprinderilor”. Cu toate acestea, Zelenski a subliniat că  „600 de miliarde de dolari este doar o sumă aproximativă”.

„Vom fi capabili să restaurăm tot ceea ce a fost distrus, iar voi puteți ajuta la refacerea noastră”, a adăugat președintele ucrainean.

Folosiți această oportunitate pentru companiile dumneavoastră, construiți birouri la Kiev, înființați companii în Ucraina și veți avea acces la o piață de peste 40 de milioane de persoane, cea mai mare din Europa”, i-a îndemnat acesta pe antreprenorii occidentali.

Ucraina a primit deja din partea SUA 500 de milioane de dolari, fonduri care vor fi folosite pentru a stabiliza economia, a plăti salariile și a oferi populației serviciile necesare.

Prioritatea Kievului: restabilirea integrității Ucrainei

Președintele ucrainean a precizat că, în acest moment, prioritatea autorităților de la Kiev este de a restabili integritatea țării, precizând totodată că Rusia ar trebui să se întoarcă la frontierele dinainte de 24 februarie.

„Restabilirea integrității teritoriale este sarcina noastră numărul unu”, a spus el.

„Primim sprijin din partea partenerilor prin sancțiuni, primim arme”, a adăugat acesta.

Mai întâi trebuie să luăm anumite măsuri pentru a opri [conflictul], apoi diplomația va funcționa”, a conchis Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:58 - Laurențiu Reghecampf și-a triplat salariu. Câți bani va încasa celebrul antrenor, după despărțirea cu Universitatea Craiova
08:29 - Un nou punct de trecere a frontierei cu România, instituit în Republica Moldova
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)