Zelenski: Ucraina controlează deplin 4.000 de km pătrați de teritoriu recuperat de la invadatorii ruși. Alți 4.000 sunt în curs de stabilizare / Vârstnicii din zonele eliberate își primesc, în sfârșit, pensiile

Zelenski: Ucraina controlează deplin 4.000 de km pătrați de teritoriu recuperat de la invadatorii ruși. Alți 4.000 sunt în curs de stabilizare / Vârstnicii din zonele eliberate își primesc, în sfârșit, pensiile
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, în discursul său către națiune de marți seară, că țara sa deține controlul deplin asupra a peste 4.000 de kilometri pătrați de teritoriu ocupat până de curând de invadatorii ruși. Alți 4.000 de kilometri pătrați sunt în curs de stabilizare.

Zelenski, cele mai recente date despre contraofensiva ucraineană

„Măsurile de stabilizare au fost finalizate pe o suprafaţă de peste 4.000 de kilometri pătraţi. Efortul continuă şi pe alt teritoriu eliberat, care are aproximativ aceeaşi dimensiune.

Sunt depistaţi ocupanţi şi grupuri de sabotaj, colaboratorii sunt reţinuţi şi securitatea deplină e restabilită. Poliţiştii de frontieră trebuie să protejeze frontiera de stat în teritoriul eliberat”, a declarat Zelenski, mulțumind apoi tuturor soldaților ucraineni care au luptat pentru eliberarea regiunii Harkov.

Mesajul lui Zelenski pentru mai mulți pensionari ucraineni

Președintele a spus apoi că viața în teritoriile eliberate trebuie să revină treptat la normal și a precizat că pensionarii care nu și-au încasat pensiile în ultimele luni din cauza ocupației își vor primi banii.

„De exemplu, în Balakliya, în Hrakove, a început plata pensiilor pe cinci luni, perioada în care nu am putut face plăţile din cauza ocupaţiei. Toţi pensionarii ucraineni din teritoriul eliberat îşi vor primi banii! Ucraina îşi îndeplineşte obligaţiile faţă de cetățeni!”, a afirmat liderul de la Kiev.

Volodimir Zelenski a mai declarat că a vorbit cu directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva, căreia i-a mulțumit pentru sprijinul suplimentar de 1,4 miliarde de dolari. Cei doi au discutat și despre un nou program de cooperare.

Urmăriți B1TV.ro și pe