Apple nu va mai produce un dispozitiv lansat în urmă cu 20 de ani. Care este motivul pentru care compania a luat această decizie

Apple nu va mai produce un dispozitiv lansat în urmă cu 20 de ani. Care este motivul pentru care compania a luat această decizie
Apple nu va mai produce un dispozitiv lansat în urmă cu 20 de ani. Sursa Foto: Hepta/ Abaca Press / AA/ABACA

După mai bine de 20 de ani de când a fost lansat primul model din serie, Apple a decis să renunțe la iPod. Playerul muzical va mai putea fi cumpărat în limita stocurilor existente.

iPod a fost lansat în octombrie 2001 și a fost dedicat exclusiv muzicii, până când a fost lansat iPod Touch, un dispozitiv cu touchscreen, dar căruia îi lipsea componenta GSM, potrivit G4Media.

Apple renunță la iPod

Ultima generație iPod a fost lansată în 2019. Motivul pentru care compania a luat această decizie este aceea că celelalte dispozitive Apple combină muzica cu alte funcționalități. iPhone, Apple Watch, iPad și HomePod mini dublează toate abilitățile de redare a muzicii ale iPod-ului.

Apple a întrerupt anterior vânzarea versiunilor mai vechi ale iPod-ului, cum ar fi iPod Shuffle și iPod Nano, lăsând iPod Touch din 2019 ca singurul dispozitiv din linia sa de playere muzicale. Însă vânzările de iPod-uri au scăzut de la apogeul din 2008, deoarece consumatorii au trecut pe smartphone-uri și alte dispozitive.

Istoricul playerelor muzicale

Primul dispozitiv iPod a fost lansat în octombrie 2001 cu o capacitate de stocare de aproximativ 1.000 de melodii în format MP3 sau 5 gigabait de date.

Anii 2002 și 2003 au adus noi generații care aveau o capacitate de stocare crescută de până la 40 gigabiți. Sfârșitul anului 2004 marchează apariția primului iPod cu ecran color denumit iPod Photo. Tot în anul 2004 Apple introduce pe piață o nouă linie de dispozitive cu dimensiuni reduse sub titulatura de iPod Mini.

Începutul anului 2005 aduce un nou concept de iPod denumit Shuffle, care avea o funcționalitate limitată. Dar, iPod-ul Shuffle a permis companiei Apple să intre și pe piața dispozitivelor MP3 ieftine. În februarie 2005 Apple lansează o a doua generație de iPod Mini, dar spre sfârșitul anului se renunță la acest model. iPod Mini este oficial înlocuit cu o nouă serie denumită „iPod Nano”.

În septembrie 2006 Apple lansează a doua generație din seria Nano. Pe 9 aprilie 2007, Apple a anunțat că începând din noiembrie 2001 au fost vândute în total peste 100 de milioane de iPod-uri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:50 - Val de reacții negative, după ce Cleopatra Stratan l-a jignit pe Bursucu, în direct. Artista a avut o replică la care nimeni nu s-ar fi gândit
10:27 - Un șofer din Canada, la un pas să-și piardă viața. Mașina Tesla în care se afla a luat foc din senin
10:04 - Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a vorbit despre momentul în care s-a întâlnit cu Putin. Ce i-a transmis liderul de la Kremlin despre România
09:44 - Un expert militar rus a explicat la televiziunile de stat de ce armata lui Putin nu poate cuceri orașe importante: „Am risca pierderi majore doar pentru a ne pune steagul în centrul orașului”
09:22 - Volodimir Zelenski susține că Rusia trebuie recunoscută ca fiind un stat terorist: „Teroarea a devenit singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa”
09:05 - Ruben Ostlund, câștigătorul trofeului Palme d’Or. Lista câștigătorilor Festivalului de Film de la Cannes 2022
08:43 - Cod galben și portocaliu de vijelie în toată țara. Vremea se menține una ploioasă și instabilă
08:11 - Șeful Roscosmos anunță că Rusia și China sunt pregătite să construiască o bază științifică pe Lună
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor