Ruşii dau în judecată Apple după ce serviciul de plată a fost retras din Rusia

Ruşii dau în judecată Apple după ce serviciul de plată a fost retras din Rusia

O firmă de avocatură din Rusia a anunţat vineri că a inceput un proces împotriva Apple. Rusia solicită despăgubiri de 1,28 milioane de dolari pentru consumatorii prejudiciați de retragerea serviciului de plată Apple din Rusia.

Firma de avocatură Chernyshov, Lukoyanov & Partners a menționat că Apple a încălcat drepturile consumatorilor din Rusia în urma restricţionării din partea companiei în ceea ce privește utilizarea serviciului său integrat Apple Pay la 1 martie, ca răspuns la invazia armatei ruse în Ucraina, anunţă Reuters.

Se solicită daune de 90 de milioane de ruble

Prin acţiunea în justiţie, care a fost depusă la un tribunal din Moscova, se solicită daune de 90 de milioane de ruble, care, conform avocaţilor, cuprind despăgubiri pentru „daunele morale” cauzate cetăţenilor. De asemenea, firma de avocatură vrea ca Apple să înceapă din nou activitatea serviciilor Apple Pay pentru utilizatorii ruşi., conform mediafax.ro.

„Prin urmare, pretenţiile din procesul nostru sunt îndreptate în primul rând către compania-mamă şi în al doilea rând către unităţile sale subsidiare”, a explicat Partenerul principal Konstantin Lukoyanov  într-un comunicat.

Apple și-a anunțat retragerea din Rusia

Mii de ruși rămân fără locuri de muncă după ce aproape toate companiile Occidentale importante au anunțat deja că vor părăsi țara sancționată pentru invazia pornită împotriva Ucrainei.

Apple a transmis: „Suntem profund îngrijorați cu privire la invazia rusească a Ucrainei și suntem alături de toți oamenii care suferă din această cauză și ca urmare a violențele. Susținem toate eforturile umanitare de furnizare de ajutor în această criză a refugiaților și facem tot ce putem pentru a sprijini echipele noastre din regiune.

Am hotărât un număr de acțiuni ca răspuns la invazie. Am întrerupt toate vânzările de produse în Rusia. Săptămâna trecută, am oprit toate exporturile în țară. Apple Pay și alte servicii au fost limitate în Rusia. RT și Sputnik nu mai sunt disponibile pe App Store în afara Rusiei.

Am oprit inclusiv funcțiile de urmărire a traficului și incidentelor pe Apple Mapps în Ucraina, ca măsură de siguranță și de precauție pentru cetățenii ucraineni.

Vom evalua situația și suntem într-o comunicare constantă cu guvernele afectate de acțiunile pe care le facem. Ne alăturăm tuturor celor care cer să se ajungă la pace”

Și BWM a anunțat că oprește exporturile în Rusia dar și că își înterupe producția în această țară.

„Având în vedere actuala situație geopolitică, sistăm producția locală în Rusia și exporturile pe piața rusă”, a anunțat BMW.

Urmăriți B1TV.ro și pe