Bill Gates, atac dur la adresa lui Elon Musk: „Ar trebui să avem mintea deschisă”. Fondatorul Microsoft este convins că șefia lui Elon Musk la Twitter „ar putea înrăutăţi situaţia”

Bill Gates, atac dur la adresa lui Elon Musk: Ar trebui să avem mintea deschisă. Fondatorul Microsoft este convins că șefia lui Elon Musk la Twitter ar putea înrăutăţi situaţia
Foto: DPA Images / Sven Hoppe.

Bill Gates nu are încredere în Elon Musk. Fondatorul Microsoft și-a exprimat îndoielile privind dezvoltarea și funcționarea platformei, sub șefia lui Elon Musk.

Celebrul afacerist susține că „patronajul lui Elon Musk ar putea înrăutăți situația”, privind distribuirea informațiilor false.

Elon Musk, noul patron al platformei Twitter

„Cu toate acestea, ar trebui să avem mintea deschisă şi să nu-l subestimăm niciodată pe Elon. Ce părere are el despre o persoană care spune că vaccinurile pot ucide oameni sau că Bill Gates, de exemplu, urmăreşte populaţia îndeaproape?

Oare Elon crede că astfel de ştiri ar trebui răspândite”, a afirmat Bill Gates, în cadrul unui eveniment găzduit de The Wall Street Journal.

Elon Musk a cumpărat platforma Twitter în urma unei tranzacții de 44 de miliarde de dolari Twitter a anunțat luni că a fost de acord să fie preluată de miliardarul Elon Musk, care va cumpăra compania privată într-o afacere evaluată la aproximativ 44 de miliarde de dolari.

Acordul încheie un ciclu de zvonuri, în care CEO-ul Tesla și SpaceX a devenit unul dintre cei mai mari acționari ai Twitter, i s-a oferit și a refuzat un loc în consiliul său de administrație și a licitat să cumpere compania – totul în mai puțin de o lună, scrie CNN.

Elon Musk readuce libertatea exprimării pe Twitter

În conformitate cu termenii acordului, acționarii vor primi 54,20 USD în numerar pentru fiecare acțiune  Twitter pe care o dețin, egalând oferta inițială a lui Musk și marcând o primă de 38% față de prețul acțiunilor cu o zi înainte ca Musk să-și dezvăluie participația în companie.

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității. (…)

Twitter are un potențial extraordinar – aștept cu nerăbdare să lucrez cu compania și comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca”, spunea, acum ceva timp, Elon Musk.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:27 - Un șofer din Canada, la un pas să-și piardă viața. Mașina Tesla în care se afla a luat foc din senin
10:04 - Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a vorbit despre momentul în care s-a întâlnit cu Putin. Ce i-a transmis liderul de la Kremlin despre România
09:44 - Un expert militar rus a explicat la televiziunile de stat de ce armata lui Putin nu poate cuceri orașe importante: „Am risca pierderi majore doar pentru a ne pune steagul în centrul orașului”
09:22 - Volodimir Zelenski susține că Rusia trebuie recunoscută ca fiind un stat terorist: „Teroarea a devenit singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa”
09:05 - Ruben Ostlund, câștigătorul trofeului Palme d’Or. Lista câștigătorilor Festivalului de Film de la Cannes 2022
08:43 - Cod galben și portocaliu de vijelie în toată țara. Vremea se menține una ploioasă și instabilă
08:11 - Șeful Roscosmos anunță că Rusia și China sunt pregătite să construiască o bază științifică pe Lună
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)