Canada interzice TikTok pe dispozitivele deținute de angajații Guvernului

Canada interzice TikTok pe dispozitivele deținute de angajații Guvernului
Foto: Pixabay

Canada interzice, de marți, 28 februarie, aplicația TikTok pe toate dispozitivele emise de guvern în vigoare.

Aplicația de social media, TikTok, interzisă pe telefoanele angajaților Guvernului din Canada

Pentru a asigura securitatea informațiilor guvernamentale, ofițerul șef de informații al Canadei a luat decizia de a interzice angajaților Guvernului să mai aibă instalată aplicația TikTok pe telefoane.

Decizia vine după ce Comisia Europeană a impus aceeași interdicție, subliniază lobby-ul în creştere împotriva TikTok din cauza preocupărilor legate de apropierea acestei reţele de guvernul chinez şi vulnerabilitatea datelor utilizatorilor din întreaga lume, potrivit stirileprotv.ro.

Investigând aplicația deținută de firma chineză ByteDance Ltd, autoritățile de reglementare a confidențialității federale și provinciale din Canada sunt de acord cu decizia luată. În prim plan sunt preocupările legate de colectarea, utilizarea și dezvăluirea informațiilor personale pe platformă.

Comisia Europeană interzice utilizarea TikTok pe telefoanele de serviciu

Instalarea aplicației de social media, TikTok, este interzisă, de joi, 23 februarie, pe toate dispozitivele electronice de serviciu ale personalului Comisiei Europene.

„De la începutul mandatului său, Comisia Europeană a avut un interes puternic în securitatea cibernetică (…) În acest domeniu a fost luată astăzi o decizie” pentru „a proteja instituţia”, a spus şi comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, fără a oferi alte detalii.

Reprezentanții TikTok au reacționat la decizia Comisiei Europene de a interzice aplicația în rândul angajaților săi spunând că este „eronată”.

Urmăriți B1TV.ro și pe