Când Tesla va dezvălui proiectul mult așteptat: Optimus Subprime – robotul umanoid care a devenit o prioritate pentru companie

Când Tesla va dezvălui proiectul mult așteptat: Optimus Subprime - robotul umanoid care a devenit o prioritate pentru companie
Foto: Pixabay

Când Tesla și-a dezvăluit robotul umanoid, numit mai întâi Tesla Bot și apoi Optimus Subprime, în august anul trecut, răspunsul general a fost unul de amuzament uluit.

Un prototip este la câteva zile distanță de debutul său public

Surse din cadrul Tesla au declarat pentru Reuters că Tesla va prezenta un prototip de Optimus de  Ziua AI, care este programată pentru 30 septembrie. Cu puțin timp în urmă, Elon Musk a subliniat faptul că robotul umanoid a devenit o prioritate de top pentru companie. El a dezvăluit pe Twitter că o parte din echipa de pe Autopilot lucrează acum la Optimus.

Anterior se spunea că Optimus ar fi fost proiectat pentru a efectua treburi periculoase sau „plictisitoare”, dar poate evolua în ceva asemănător unui însoțitor, Playtech.

Robotul ar fi desfășurat pe scară largă, într-o varietate de locuri de muncă, de la îngrijitori pentru bătrâni până la un robot asemănător servitoarei care ar face cina și curățenia. Similar cu roboții din pelicula I, Robot, dar, fără „eliminarea omenirii după ce devine conștientă”.

Ar putea fi puse în vânzare mii de exemplare

Reuters citează mai multe surse cu privire la „planurile ambițioase” de a pune mii de exemplare la dispoziție comercială pentru uz public. De asemenea, citează câțiva analiști de piață și experți în inginerie care își exprimă îndoielile cu privire la sosirea iminentă a Optimus.

„Asta s-a făcut deja. Nu este atât de impresionant”, spune Nancy Cooke, profesor de inginerie a sistemelor umane la Universitatea de Stat din Arizona, referindu-se la un robot capabil să danseze.

Acțiunile Tesla au scăzut după o grămadă de promisiuni false și are nevoie de mai multe afișări ale progresului tehnologic real pentru a se îmbunătăți din nou.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:33 - Cele mai mari valori din istorie pentru dolar şi franc elveţian la cursul BNR
15:27 - Emilia Șercan, despre Sorin Cîmpeanu: Nu poți să nu observi că ministrul Educației de astăzi legiferează în favoarea profesorului universitar care a plagiat în 2006. Putem vorbi despre un dublu plagiat (VIDEO)
15:23 - Ce este fenomenul „shrinkflation”, cum pot să fie păcăliți românii în magazine și ce e de făcut ca să economisim când mergem la cumpărături
15:17 - Liderul de la Kremlin a plecat în vacanță după ce a decretat mobilizarea rușilor pentru război. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras” Putin
14:58 - Reprezentant al românilor din Italia: Am avut informația că foarte mulți conaționali de-ai noștri vor vota Fratelli d`Italia. Partidul a lăsat loc de înțeles că e interesat ca românii să se integreze în politica de dreapta (VIDEO)
14:57 - Imagini incredibile cu Ana Maria Prodan, ieșind de la INML / Are mâna și piciorul în ghips după bătaia cu Reghecampf (FOTO)
14:54 - Piloții sârbi ar putea fi atrași de avioane militare „made in China” pentru a evita sancțiunile americane împotriva unor achiziții din Rusia
14:45 - Tragedie aviatică în Germania! Momentul în care două avioane se ciocnesc în aer și se prăbușesc (VIDEO)
14:38 - Olaf Scholz, infectat cu COVID-19 după o vizită în Orientul Mijlociu / Cum se simte acesta
14:31 - Kremlinul neagă că s-ar fi luat vreo decizie pentru închiderea frontierelor ruse în contextul mobilizării parțiale / Dmitri Peskov recunoaște că anumite convocări s-au făcut eronat