Cartelele SIM devin istorie. Numărul de telefon, transferat prin bluetooth

Cartelele SIM devin istorie. Numărul de telefon, transferat prin bluetooth
Foto simbol: Pixabay

Apple vrea să simplifice transferul de date, inclusiv pentru numerele de telefon, care pot fi preluate de pe dispozitivele vechi, tot iPhone, prin bluetooth.

Pentru ca acest proces de transfer de date să poată avea loc,  este  nevoie ca și operatorul de telefonie mobilă să fie de acord cu  această opțiune.

Cartelele SIM devin istorie. Numărul de telefon, transferat prin bluetooth

În prezent, mai mulți operatori au în vedere  trasferul numerelor de telefon între dispozitive, dar cu ajutorul unui cod QR și  cu conexiune la Internet, printr-o rețea WI-FI.

De cele mai multe ori, persoanele care își schimbă aparatele,  schimbă cartela SIM între telefoane, sau le cer reprezentanților operatorului rețelei de telefonie mobilă să primească o cartelă nouă.

Astfel că, Apple, vine cu o nouă idee pentru simplificarea acestei proceduri, și anume eliminarea cartelelor SIM.

Această soluție ar aduce un beneficiu, în special pentru cazurile în care cartela SIM este deteriorată și blochează permiterea accesului la rețeaua GSM  care facilitează totodată efectuarea apelurilor telefonice prin Internet.

Practica actuală a cardului SIM virtual se numește eSIM și are în vedere eliminarea problemelor care apar din cauza cardurilor cu numărul de telefon.

Astfel că,  aparatele mobile, printre care și unele modele de laptopuri sau tablete dețin un eSIM preinstalat,  permit transferul numărului de telefon pe aparatele noi. Acest lucru se poate întâmpla  doar prin intermediul Internetului și nu prin bluetooth,, conform Click.

Noul ecran de bord controlat de Apple va afișa date despre viteză și combustibil

Apple a anunțat la WWDC 2022 primele informații oficiale despre noile sale sisteme de operare care vor fi lansate în această toamnă. Este vorba despre iOS 16, iPadOS 16, macOS Ventura și watchOS 9. Lansarea iPadOS 16, în special, va marca upgrade-ul dispozitivelor iPad de la simple platforme mobile, la adevărate computere.

Apple a oferit informații despre un nou ecran de bord pentru mașini despre care a spus că va putea afișa date despre instrumentele principale, cum ar fi viteza, combustibilul și kilometrajul. Apple a declarat că se află în discuții cu producători auto precum Ford Motor Co, Nissan Motor Co, Mercedes-Benz și Honda Motor Corp.

Urmăriți B1TV.ro și pe