CEO-ul Nokia, despre 6G şi viitorul dispozitivelor mobile: „Lumea fizică și cea digitală vor crește împreună”. La ce să ne așteptăm în 2030

CEO-ul Nokia, despre 6G şi viitorul dispozitivelor mobile: Lumea fizică și cea digitală vor crește împreună. La ce să ne așteptăm în 2030
Foto: Hepta/DPA Images / Markku Ulander.

Pekka Lundmark, CEO-ul Nokia, a participat, recent, la World Economic Forum 2022, în cadrul căruia a discutat despre 6G şi viitorul post-smartphone.

Potrivit managerului general al Nokia, reţelele 6G vor intra în funcţiune în 2030, iar oamenii nu vor mai folosi smartphone-urile.

Ce se va întâmpla cu dispozitivele mobile

Specialistul spune că tot mai mulţi oameni vor folosi produse electronice purtabile sau chiar îşi vor implanta cipuri în corp. „Odată cu era 6G vom vedea tot mai mulţi ochelari inteligenţi, care vor permite accesarea Internetului, alături de alte purtabile. Oficialul vede şi o răspândire a metaverse-ului industrial şi a computerelor cuantice”, notează mobilissimo.

Pekka Lundmark este de părere că „lumea fizică și cea digitală vor crește împreună, se vor îmbina şi augmenta. Pe viitor un utilizator va putea intra în lumea virtuală şi face acţiuni echivalente cu cele din lumea fizică”, arată sursa citată.

„Pentru a transmite toată informaţia necesară pentru Metaverse, reţelele vor trebui să fie de cel puţin 100 dacă nu de 1000 de ori mai rapide decât sunt azi”, a explicat Pekka Lundmark, CEO-ul Nokia.

Nokia a pus bazele spionajului cibernetic din Rusia

Nokia a ajutat Rusia să construiască un sistem de spionaj cibernetic. FSB folosește acest sistem pentru a asculta conversațiile telefonice și a intercepta e-mailurile și mesajele.

Compania finlandeză Nokia a jucat un rol cheie în spionajul cibernetic al Rusiei prin construirea unui sistem de ascultare a conversațiilor telefonice și de interceptare a e-mailurilor.

„Luna aceasta, Nokia a spus că va opri vânzările în Rusia și a condamnat invazia Ucrainei. Compania finlandeză nu și-a amintit ce a lăsat în urmă: hardware-ul și software-ul care conectează cel mai puternic instrument de supraveghere digitală al guvernului la cel mai mare sistem de telecomunicații din țară” , se arată în investigația jurnaliștilor de la The New York Times.

Urmăriți B1TV.ro și pe