Coreea de Sud va investiga Apple şi Google pentru nerespectarea noii legi privind microplăţile

Coreea de Sud va investiga Apple şi Google pentru nerespectarea noii legi privind microplăţile
Sursa Foto: Flickr.com

Google şi Apple vor fi vizate de o investigaţie oficială în Coreea de Sud, pentru nerespectarea noii legi privind microplăţile.

În urmă cu ceva timp, Coreea de Sud a adoptat o lege care impune marile magazine de aplicaţii, precum App Store şi Play Store, să permită dezvoltatorilor, printre altele, să folosească servicii terţe pentru plăţi.

Coreea de Sud va investiga Apple şi Google

Vizate direct de noua lege, Google și Apple au implementat unele prevederi care, conform interpretării lor, le permit să beneficieze în continuare de propriile sisteme de plată .

Google, de exemplu, nu dă voie aplicațiilor să ofere un link către un site unde se pot face plăți și a blocat deja una dintre cele mai populare aplicații de comunicare din Coreea de Sud, KakaoTalk, din acest motiv.

Apple îngreunează intenţionat volumul de lucru al dezvoltatoru, solicitându-le să creeze o versiune separată a aplicației pentru piața sud -coreeană dacă doresc să apeleze la alt sistem de plată, ceea ce necesită mai mult timp şi resurse din partea investitorilor.

Totodată, giganţii americani opresc comision şi din plăţile făcute cu alte sisteme, aplicând în acest caz o reducere de numai 4%, ceea ce lasă companiilor concurente o marjă foarte mică de manevră pentru a veni cu un preţ competitiv şi a nu fi mai scumpe decât serviciile furnizate de Apple şi Google, potrivit profit.ro

În aceste circumstanțe, Korea Communications Commission, autoritatea coreeană pentru pieţe, va lansa o investigație asupra Apple, Google și SK Group pe 16 august. Autorităţile susțin că au urmărit şi până acum activitatea celor trei şi au motive să creadă că aceştia nu respectă legea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră