Creștere spectaculoasă pentru Apple. A redevenit al doilea producător de smartphone-uri din lume. Cum arată TOP 5

Creștere spectaculoasă pentru Apple. A redevenit al doilea producător de smartphone-uri din lume. Cum arată TOP 5

Piața smartphone-urilor a scăzut la nivel mondial cu 6,7% în al treilea trimestru, informează IDC. Samsung și Xiaomi au cunoscut un trend descendent, dar Apple s-a mișcat împotriva curentului și a bifat o creștere spectaculoasă, de 20,8%. Astfel, producătorul american a devansat chinezii de pe poziția secundă, în topul giganților din zona smartphone-urilor, informează GSMarena.

Față de anul trecut, când a livrat 80,4 unități, Samsung a scăzut la 69 de milioane de unități, deci un regres de 14,2% pentru producătorul coreean.  Chinezii de la Xiaomi au livrat în 2021 44,3 milioane de unități, mai puțin cu 4,6% față de aceeași perioadă a anului trecut, când au înregistrat 46,5 milioane de unități livrate.

Explicația declinului Samsung și Xiaomi. Strategia Apple

Producătorul iPhone-ului a livrat 50,4 milioane de unități în 2021, cu peste 20% mai multe față de anul trecut. Specialiștii din domeniu spun că declinul Samsung și Xiaomi se explică pe fondul crizei cipurilor. Americanii de la Apple au gestionat mai bine criza, prin stocurile disponibile, însă care se apropie de final.

Totuși, și Apple trece prin momente dificile. Încă din luna iulie, Tim Cook, CEO-ul companiei, a lansat avertismente pe marginea acestui subiect. Astfel, producția pentru noile produse, iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max va fi mai redusă față de cea prognozată inițial, la începutul lui 2021.

Printre domeniile puternic afectate de criza semiconductorilor se numără și industria auto. Dacia și Ford au confirmat deja declinul.

Pe locurile 4 și 5 în topul producătorilor de smartphone-uri sunt Oppo, cu 37 de milioane și Vivo, cu 34 de milioane de produse livrate în 2021.

Tags:
Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană