Cum e viața la bloc cu o mașină electrică. Românii caută soluții de încarcare: „Iei un prelungitor mai lung, îi faci o buclă pe care o legi de degetul mare de la picior când te bagi în pat să dormi”

Cum e viața la bloc cu o mașină electrică. Românii caută soluții de încarcare: „Iei un prelungitor mai lung, îi faci o buclă pe care o legi de degetul mare de la picior când te bagi în pat să dormi”
Sursa foto: Pixabay

Tot mai mulți românii sunt interesați de mașinile electrice, dar există destule obstacole care împiedică o „explozie” a acestui segment auto. Unul dintre cele mai importante, pe lângă prețul destul de mare și autonomia destul de mică, este numărul insuficient de stații de încărcare.

Mașinile electrice sau hibride sunt preferate de 46% dintre români care spun că ar alege o astfel de motorizare pentru viitoare mașină.

Românii caută soluții să încarce mașina electrică la bloc

Din cauza costurilor în creștere pentru carburanți, aproape jumătate dintre români și-ar cumpăra mașini electrice sau hibride. Se pare că unii încă documentează înainte de a face pasul, în timp ce alții sunt descurajați de numărul insuficient al stațiilor de încărcare.

Este cazul unui șofer care vrea să afle dacă sunt posesori de mașini electrice care își încarcă mașina noaptea, la bloc, după cum a întrebat pe Facebook.

„Încarcă cineva mașina la bloc peste noapte? Dacă da, cum protejati încărcătorul de furt?”, a întrebat șoferul pe pagina Dacia Spring România.

Șoferii au sărit imediat cu tot felul de sfaturi

„Eu ridic capota, mufez cablul la încărcător și mufa la cablu rămâne sub capotă, scot mufa de încărcare, nu se închide capota, dar rămâne un spațiu mic care e greu să bagi mâna să deschizi, dacă e pe mentalitatea că taie cablul îl taie și la stația de încărcare, pui cameră de supraveghere vizibilă.”

„Sfatul meu este să alimentați prelungitorul (de 2.5 mm) cu un sonoff pow pe care îl programați să dea curent doar pe perioada încărcării, să fie fără tensiune în rest pentru a limita riscurile.”

„Nu se poate scoate cablul fără să îl deteriorezi, încercați să vedeți dacă puteți să-l scoateți când încarcă.”

„Bagi cablul de încărcare cu prelungitor cu tot în mașina și lași un pic geamul întredeschis pe unde intră și respectiv ies cele 2 cabluri. Apoi incui mașina. Ca să îl fure trebuie să spargă geamul și să taie cablul, că altfel nu iese din portul de încărcare.”

„Iei un prelungitor mai lung, îi faci o buclă pe care o legi de degetul mare de la picior când te bagi în pat să dormi. Când cineva încearcă să tragă de cablu, te vei trezi și ieși pe geam la el.”

„După ce pui mașina la încărcat, apeși pe cheie butonul de închis de două (2) ori și mufa de încărcare din botul mașinii se blochează de către sistemul de blocare al mașinii, prin urmare nu are cum să îl scoată nimeni, nici măcar tu ca proprietar, dacă nu deblochezi mașina.”

„Cred că hoții chiar nu au altceva de făcut decât să fure cablu.”

„Singurul lucru este să își încarce cineva telefonul la priza ta (furt de curent), în rest, colegii au zis deja că nu poți scoate mufa din mașină.”

Urmăriți B1TV.ro și pe