Datele a peste 5 milioane de utilizatori Twitter au fost publicate pe un forum de hacking

Datele a peste 5 milioane de utilizatori Twitter au fost publicate pe un forum de hacking
Sursa Foto: Pixabay

Hackerii au intrat în posesia datelor personale ale mai multor milioane de utilizatori Twitter, pe care le-au publicat pe un forum dedicat, după ce le-au obţinut profitând de o vulnerabilitate a platformei sociale, scrie News.ro.

Datele a milioane de utilizatori Twitter, publicate pe un forum de hacking

Twitter anunța în luna august că o vulnerabilitate a unuia dintre API-urile (application programming interface: interfață de programare a aplicației) platformei ar fi putut duce la expunerea informaţiilor personale a 5,4 milioane de utilizatori.

Tot atunci, compania americană susținea că nu există, însă, dovezi care să arate că cineva ar fi profitat de pe urma acestei vulnerabilităţi.

Se pare că acum, hackerii au publicat pe forumul de hacking Breached datele obţinute prin intermediul vulnerabilităţii despre care Twitter credea că nu a fost exploatată.

Mai mult decât atât, profilurile a 1,4  milioane de conturi suspendate, obţinute cu ajutorul altui API, au circulat între hackeri în mod privat, spune proprietarul forumului.

Veştile proaste pentru Twitter nu se opresc aici

Expertul în securitate cibernetică Chad Loder a transmis că are indicii care sugerează că problemele API-urilor Twitter ar fi responsabile de expunerea datelor a zeci de milioane de utilizatori.

Cu toate acestea, nu există încă o confirmare nici din partea Twitter, nici pe filiera hackerilor.

Printre informaţiile personale ajunse în posesia hackerilor via Twitter se numără inclusiv numerele de telefon şi adresele de e-mail ale utilizatorilor afectaţi, mai notează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe