Deutsche Bank a adus sute de specialiști IT ruși în Germania. Programatorii pleacă masiv din Federația Rusă

Deutsche Bank a adus sute de specialiști IT ruși în Germania. Programatorii pleacă masiv din Federația Rusă
Foto: Pixabay.

Deutsche Bank a adus câteva sute de specialiști IT din Rusia la Berlin în ultimele trei luni, informează Financial Times și Handelsblatt.

Totodată, reprezentanții băncii „au făcut toate eforturile” pentru ca angajații să înțeleagă că mutarea este opțională și să nu „șantajeze” pe nimeni.

„Nu a fost o evacuare, ci o relocare standard a personalului, dar, evident, la o scară mult mai mare decât de obicei”, spun sursele Financial Times.

Circa 2.000 de oameni au părăsit Rusia

Aproximativ jumătate dintre specialiștii IT au fost de acord cu mutarea. Aceștia se mută la Berlin împreună cu familiile lor. În total, aproximativ 2.000 de oameni vor părăsi Rusia.

Aproximativ 1.500 de programatori de la centrul tehnologic rus au ajuns deja în Germania, scrie Handelsblatt. Ei au remarcat că numărul muncitorilor ruși care se mută în noul centru tehnologic al băncii din Berlin ar putea crește.

Majoritatea angajaților au zburat la Berlin prin Helsinki și au putut începe lucrul la scurt timp după mutare. Se observă că toți lucrătorii care s-au mutat în Germania au imigrat oficial.

„Armata IT a Ucrainei” a spart site-urile rusești

„Armata IT a Ucrainei” a atacat, recent, peste 400 de resurse online rusești în cursul săptămânii, au anunțat reprezentanții Ministerului Transformării Digitale pe canalul de Telegram.

Hackerii spun că din cauza atacurilor cibernetice, multe site-uri media regionale din Rusia au fost inaccesibile. Magazinul de aplicații NashStore, care este echivalentul rusesc al App Store și Google Play, a fost de asemenea atacat. Platforma s-a confruntat cu probleme tehnice în zilele lansării anunțate.

În plus, utilizatorii rușii s-au confruntat cu mai multe dificultăți în vânzarea și închirierea imobiliare online.

Urmăriți B1TV.ro și pe