Peste 2.000 de site-uri rusești, atacate de „Armata IT a Ucrainei”

Peste 2.000 de site-uri rusești, atacate de Armata IT a Ucrainei
Foto: Pixabay.

„Armata IT a Ucrainei” a atacat peste 400 de resurse online rusești în cursul săptămânii, au anunțat reprezentanții Ministerului Transformării Digitale pe canalul de Telegram.

Platformele ruse, atacate de mai mulți hackeri ucraineni

Hackerii spun că  din cauza atacurilor cibernetice, multe site-uri media regionale din Rusia au fost inaccesibile. Magazinul de aplicații NashStore, care este echivalentul rusesc al App Store și Google Play, a fost de asemenea atacat. Platforma s-a confruntat cu probleme tehnice  în zilele lansării anunțate.

În plus, utilizatorii rușii s-au confruntat cu mai multe dificultăți în vânzarea și închirierea imobiliare online.

„Armata IT a Ucrainei” nu a ocolit băncile rusești, care încă nu se pot recupera de la atacurile anterioare și nu pot face fața atacurilor noi pe site-urile lor și online banking.

Din ziua invaziei ruse a Ucrainei, armata IT a atacat aproximativ 2.000 de resurse rusești. Multe dintre ele au fost atacate din nou. Continuăm să rezistam agresiunii ruse și să facem lovituri preventive împotriva pozițiilor lor cibernetice„, se arată în raport.

Armata IT a Ucrainei este o comunitate de specialiști IT ucraineni, creată la sfârșitul lunii februarie 2022 pentru a neutraliza inamicul în spațiul informațional și cibernetic după începerea unei invazii pe scară largă a armatei ruse în Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe