El Salvador va folosi profitul din criptomonede pentru a construi 20 de școli

El Salvador va folosi profitul din criptomonede pentru a construi 20 de școli
Foto: Bitcoin

Președintele El Salvador, Nayib Bukele, a anunțat că națiunea va construi 20 de școli noi cu profitul din Bitcoin, a confirmat secretarul de presă al Contului de Twitter al Președinției, a transmis Bitcoin Magazine.

Fondurile provin din surplusul trustului salvadorean pentru adoptarea Bitcoin, care se bucură în prezent de maxime istorice peste pragul prețului de 60.000 de dolari americani pe unitate digitală.

Investiția în Bitcoin a ridicat un spital veterinar

Anunțul a fost făcut imediat după ce președintele Bukele a efectuat actul simbolic de așezare a primei pietre a primului spital veterinar public din El Salvador. Acea inițiativă a devenit realitate și datorită succesului investiției în Bitcoin a țării.

La eveniment, președintele Bukele a declarat că spitalul veterinar „ne va permite să facem 384 de consultații zilnice, să participăm la 128 de urgențe zilnice, să efectuăm zilnic 64 de operații la câini și pisici, 64 de programări la coafură, 128 de reabilitări și 32 de radiografii”. Spitalul veterinar este, de asemenea, setat să angajeze 300 de salvadoreni.

20 de școli noi, doar din Bitcoin

Construcția celor 20 de noi școli „Bitcoin” se adaugă celor 400 de școli din Programul My New School, relatează surse locale .

Acest lucru vine la doar o săptămână după ce Bitcoin a ajuns la maximul istoric de aproape 67.000 de dolari americani. Pe 28 octombrie, președintele Bukele a confirmat prin Twitter că națiunea din America Latină a cumpărat „Bitcoin la preț scăzut”, schimbând dolari pentru Bitcoin, într-un moment în care credea că acesta rămâne subevaluat de piața globală.

Cea mai recentă achiziție de 420 Bitcoin de către El Salvador și-a adus stack-ul național la 1120 Bitcoin, în valoare de peste 70 de milioane de dolari la momentul redactării acestui articol.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană