Elon Musk laudă Netflix după ce i-a avertizat pe potențialii angajați despre munca cu care ar putea să nu fie de acord

Elon Musk laudă Netflix după ce i-a avertizat pe potențialii angajați despre munca cu care ar putea să nu fie de acord
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Patrick Pleul

Elon Musk a lăudat Netflix pentru noile sale politici despre cultura organizațională, prin care se  spune că s-ar putea să nu fie cel mai bun loc de muncă pentru angajații care nu agreează conținutul pe care îl distribuie platforma, conform Insider.

Elon Musk, laude rare pentru Netflix

Musk a răspuns unui tweet ce vizează noile politici ale companiei americane de streaming. Acesta a scris în postare „mutare bună din partea @netflix”.

Recent, Netflix și-a actualizat politicile în ceea ce privește cultura organizațională pentru prima dată în ultimii 5 ani, cuprinzând o nouă secțiune numită „Expresia Artistică”.

Care este noul regulament al Netflix

Netflix a anunțat în noul regulament că: „Lăsăm spectatorii să decidă ce este potrivit pentru ei, fără ca Netflix să cenzureze anumiți artiști sau anumite voci”.  Compania americană a specificat că nu toți vor fi de acord cu conținutul care va fi distribuit de platformă.

Totodată,   Netflix susține că  „principiul oferirii unei diversități de povești, chiar dacă uneori descoperim că unele titluri sunt contrare valorilor noastre personale”.

De asemenea, conform companiei: „În funcție de rolul vostru, s-ar putea să fiți nevoiți să lucrați la titluri pe care le percepeți a fi dăunătoare. Dacă vă vine greu să susțineți gama largă de conținut al nostru, Netflix s-ar putea să nu fie cel mai bun loc pentru voi”, scrie Hotnews.ro.

Netflix și-a schimbat politicile după ce la sfârșitul lunii aprilie a raportat că a pierdut abonați pentru prima oară în mai bine de zece ani. Acest anunț  a dus brusc la o prăbușire a acțiunilor sale pe bursă.

Astfel că, în acest caz, Musk a îndreptat atenția pe faptul că gigantul american de streaming ar fi „woke”, anunțând pe Twitter că „virusul minții woke face Netflix de neprivit”.

Pe fondul scăderii numărului de abonați, reprezentanții Netflix au declarat că iau în calcul afișarea reclamelor și micșorarea prețului abonamentelor. Până acum, compania s-a opus vehement ideii afișării mesajelor publicitare, însă pare să se fi răzgândit, potrivit news.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe