Facebook poate reduce angajările: gigantul din social media se confruntă cu o perioadă de criză

Facebook poate reduce angajările: gigantul din social media se confruntă cu o perioadă de criză
Compania Meta va reduce angajările. Foto: Pixabay

Șeful Facebook a anunțat angajații că gigantul din social media se confruntă cu „una dintre cele mai grave perioade de declin economic din istoria recentă”. Astfel, compania poate reduce angajările, precum și alocările de resurse.

Potrivit informației oferite de Profit, Meta Platforms (fosta Facebook) și-a revizuit în scădere planurile privind angajările în acest an, cu circa 30%, de la un obiectiv inițial de 10.000 de noi angajați. Anunțul a fost făcut de Mark Zuckerberg într-o conferință video cu angajații.

Meta are aproape 78.000 de angajați

El a subliniat că aceeași muncă va trebui făcută cu mai puține resurse, iar performanța va fi notată mai strict.

„Cred că unii dintre voi ar putea decide că acest loc nu este pentru voi, iar această auto-selecție este în regulă. În mod realist, probabil că există o grămadă de oameni în cadrul companiei care nu ar trebui să fie aici”, a precizat Zuckerberg, citat de New York Times.

Directorul de produs al Meta, Chris Cox, a declarat că Meta trece printr-o perioadă grea, însoțită de „un vânt economic care suflă cu putere în față”.

Veniturile afectate de noile setări

Veniturile din publicitate au fost afectate de setările de confidențialitate introduse de Apple la sistemul de operare. Acelea limitează volumul de date personale ale utilizatorilor, ce pot fi colectate de Facebook și Instagram.

Un raport al datelor financiare din februarie a arătat: capitalizarea companiei s-a redus cu aproximativ 230 miliarde de dolari într-o singură zi, cel mai mare declin înregistrat vreodată de o companie listată pe bursa de la New York.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe