Gigantul Google pierde câteva sute de milioane de dolari, din cauza Rusiei

Gigantul Google pierde câteva sute de milioane de dolari, din cauza Rusiei
Foto: Pixabay.com

Autoritatea de reglementare rusească Roskomnadzor a emis amenzi în valoare de 458,000 de dolari, deoarece Google nu a șters conținutul considerat „ilegal” de către autoritățile ruse. Cu toate acestea, compania Google nu a plătit acele amenzi, iar autoritatea rusească dorește să-l aducă pe Google în fața instanței.

Google față în față cu autoritatea rusească

Pe 27 octombrie, cazul împotriva Google va fi trimis instanței de judecată, iar sesiunea judecătorească este programată să înceapă pe 8 noiembrie. 

Activiștii din opoziție au acuzat Google și compania Apple că susțin activități care ar putea interfera cu organizarea Rusiei, declară Guvernul de la Kremlin, după presiunile acestora de a ștere din magazinele virtuale ale ambelor companii aplicații care simulează procesul de votare. 

Google nu este la primul proces în fața unei autorități guvernamentale. Pe 24 septembrie, Google a oferit Comisiei Europene o propunere de compromis pentru închiderea unei investigații antitrust care s-ar fi putut termina cu o amendă uriașă.

Facebook în vizorul Rusiei

O altă mare companie tech ce se află în vizorul Rusiei este Facebook. Rusia a început demararea de procesului de executare silită împotriva Facebook, cu 8 proceduri de executare, Facebook riscă să piardă 336,000 de dolari, mai puțin decât Google. 

De asemenea, oficialii ruși au subliniat problema monopolului pe care Facebook și Google îl fac, mai ales în urma problemei globale pe care Facebook a întâmpinat-o acum câteva săptămâni.

„Țările trebuie să monitorizeze concurența în domeniul informațiilor și să împiedice o asemenea monopolizare al spațiului informațional”, a afirmat Maria Zaharova, purtătoatea de cuvânt a ministrului de externe de la Moscova.

Ultima oră
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale