Greșeala pe care toată lumea o face înainte de culcare. Telefonul mobil este principalul responsabil de acest lucru

Greșeala pe care toată lumea o face înainte de culcare. Telefonul mobil este principalul responsabil de acest lucru
Foto: Pexels.com

Dependența de telefonul mobil poate afecta într-un mod grav odihna fiecăruia dintre noi, iar această greșeală pe care o facem seară de seară nu conduce la altceva decât la un somn precar și deloc odihnitor.

Datele au fost dovedite recent de un studiu, publicat în Frontiers in Psychiatry. Acesta a analizat modul în care telefoanele mobile sunt utilizate de către 1.043 de studenți, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, din Londra.

În urma studiului, aproape 40% dintre studenții universitari s-au calificat drept „dependenți” de telefonul mobil.

Greșeala pe care o face toată lumea înainte de culcare când vine vorba de telefonul mobil

Una dintre cele mai mari probleme ale dependenței de telefonul mobil este faptul că conduce la insomnie sau afectează într-un fel mai mare ori mai mic calitatea somnului.

Utilizarea telefonului mobil seara, înainte de culcare, este asociată cu probleme de adormire, durata redusă a somnului, insomnia pe întreaga perioadă a nopții sau chiar oboseala din timpul zilei.

Telefonul mobil afectează calitatea somnului

Deși pare un element de relaxare, telefonul mobil nu contribuie la calitatea somnului și a odihnei, fiind unul dintre factorii care afectează modul de odihnă.

O regulă foarte importantă, pentru un somn mai liniștit, este aceea că nu trebuie să existe computere, televizoare, tablete sau telefoane mobile în camera în care dormim. Astfel, te poți bucura de un somn mai odihnitor, pentru că în general sursele de lumină led contribuie, din păcate, la reducerea nivelului de melatonină.

Cum încarci telefonul mobil când nu ai curent

Pe lista de trucuri și metode se numără câțiva pași simpli, la care poate apela oricine:

Laptopul este o sursă de energie la care îți poți încărca telefonul, în cazul în care ai rămas fără baterie. Spre exemplu, dacă laptopul este încă încărcat, îți poți alimenta și telefonul mobil de la el, cu ajutorul cablului USB.

Sigur că, în unele cazuri, viteza de încărcare va fi mai lentă comparativ cu timpul scurt pe care îl ai de așteptat când telefonul se încarcă la priză, dar este o variantă utilă dacă telefonul mobil s-a descărcat și s-a închis.

Dacă sunteți cu mașina, iar telefonul mobil a rămas fără baterie, o soluție eficientă și mai ales simplă este încărcarea la mașină.

Puteți ține un încărcător USB în mașină, iar atunci când aveți nevoie doar îl conectați în portul USB, apoi la telefon și porniți motorul.

Bateria telefonului s-ar putea să se încarce mai greu, dar cu siguranță va fi mai mult mai bine decât să rămâneți cu telefonul închis până când ajungeți acasă.

O soluție extrem de practică este și bateria portabilă. O puteți pune în mașină, în geanta sau în ghiozdan și vă puteți încărca telefonul oricând doriți.

În funcție de putere, o baterie externă va fi suficientă pentru 3 până chiar la 8 încărcări.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare