Intel vrea să renunţe la mii de angajaţi din cauză că a scăzut cererea de PC-uri

Intel vrea să renunţe la mii de angajaţi din cauză că a scăzut cererea de PC-uri
Disponibilizările vor fi anunţate încă din această lună, sursă foto: captură YT

Producătorul de cipuri Intel intenţionează o reducere majoră a numărului de angajaţi, probabil de ordinul miilor, în faţa unei încetiniri a pieţei computerelor personale, potrivit unor surse citate de Bloomberg News.

În iulie, compania avea 113.700 de angajaţi.

Disponibilizările vor fi anunţate încă din această lună, iar unele dintre diviziile Intel, inclusiv grupul de vânzări şi marketing, ar putea vedea reduceri care vor afecta aproximativ 20% din personal, scrie News.ro.

Intel a refuzat să comenteze cu privire la reducerea locurilor de muncă. În iulie, compania şi-a redus previziunile anuale referitoare la vânzări şi profit, după ratarea estimărilor de către rezultatele din trimestrul al doilea.

Inflaţia aflată la cele mai ridicate niveluri din ultimele decenii şi redeschiderea birourilor şi şcolilor i-au determinat pe oameni să cheltuie mai puţin pe computere decât au făcut-o în timpul restricţiilor impuse de guverne în timpul pandemiei de Covid-19.

Producătorii de cipuri sunt, de asemenea, sub presiunea restricţiilor cauzate de Covid-19 pe piaţa cheie de PC-uri din China şi conflictul din Ucraina, care au dus la perturbarea lanţul uide aprovizionare şi au afectat, de asemenea, cererea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:57 - Încă un miliardar rus a murit în condiții misterioase: Accident de elicopter în drum spre Monaco
18:56 - Fostul primar din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a fost reținut de procurorii PT Gorj pentru mărturie mincinoasă
18:33 - Fiul liderului cecen Ramzan Kadîrov, fotografiat în timp ce purta un ceas în valoare de 1,4 milioane de dolari (FOTO)
18:27 - Cristian Diaconescu: Rusia dorește să facă din Ucraina un teritoriu nelocuibil și speră ca poporul ucrainean să intre într-o zonă de frică. Moscova își face calcule, înghețând practic războiul (VIDEO)
18:25 - Soba „cu clopote”, soluția folosită de o familie pentru a trece prin criza prețurilor la energie: „Stăm în mânecă scurtă. Focul îl facem o dată la 2-4 zile”
18:06 - România se află în topul celor mai bune țări în care oamenii ar trebui să se retragă la pensie. Pe ce loc se situează țara noastră
18:02 - PSD, cerere către BPR pentru revocarea lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi. Radu Oprea: Solicitarea USR, una demagogică. Au făcut scut pentru cei cu probleme de integritate sau penale
17:51 - Klaus Iohannis: „Republica Moldova este o preocupare foarte specială pentru noi” (VIDEO)
17:41 - Klaus Iohannis: Este nevoie de mai multă forță de apărare și descurajare pe Flancul Estic. E nevoie de planuri foarte concrete ca în cazul unui atac să se știe foarte exact cine, ce trupe și unde trimite (VIDEO)
17:39 - Cât de important este să folosești un soft precum Breeze în restaurantul tău?