iPhone 14 Pro urmează să aibă, în premieră, o cameră de 48 de megapixeli / Apple se pregătește să lanseze primul telefon cu cameră periscopică

iPhone 14 Pro urmează să aibă, în premieră, o cameră de 48 de megapixeli / Apple se pregătește să lanseze primul telefon cu cameră periscopică

Conform zvonurilor distribuite de către analistul Apple Ming-Chi Kuo, compania americană plănuiește să lanseze viitorul iPhone 14 Pro având, în premieră, o cameră de 48 de megapixeli, dar și o lentilă periscopică în 2023, relatează MacRumors.

Camere de 48 de megapixeli pe telefoanele Apple

În urma unui comunicat TF International Securities, Ming-Chi Kuo prevestește că introducerea unei camere mult mai performante pe terminalele Apple va ajuta la creșterea cotei de piață, a veniturilor și a profitului producătorului taiwanez Largan Precision.

Kuo nu a oferit alte detalii, dar a susținut anterior că camera de 48 de megapixeli va fi limitată la modelele iPhone 14 Pro și va permite înregistrarea video la o calitate 8K. Aceste videoclipuri de înaltă rezoluție 8K ar fi potrivite pentru vizionarea pe căștile AR/VR de la Apple, care se așteaptă să fie lansate anul viitor , a spus el.

De asemenea, Kuo a susținut anterior că modelele iPhone 14 Pro pot suporta atât ieșirea de 48 de megapixeli, cât și de 12 megapixeli, ceea ce probabil ar fi realizat printr-un proces cunoscut sub numele de pixel binning . Deja folosită pe unele smartphone-uri Android, cum ar fi Galaxy S21 Ultra de la Samsung, pixel binning-ul ar putea permite modelelor iPhone 14 Pro să facă fotografii de 48 de megapixeli în condiții de luminozitate și fotografii de 12 megapixeli în condiții de lumină scăzută pentru a păstra calitatea.

Obiectiv cu periscop pe iPhone 15

Mai departe, Kuo și-a reiterat convingerea că cel puțin un model de iPhone 15 va câștiga un obiectiv cu periscop în 2023 , deschizând calea pentru un zoom optic semnificativ crescut. Acest obiectiv ar avea optica camerei pliate, unde lumina absorbită de senzorul de imagine este îndoită sau „pliată”, permițând zoom optic sporit, păstrând în același timp un design compact adecvat pentru smartphone-uri.

Huawei P40 Pro+ are un obiectiv periscop cu zoom optic de până la 10x, de exemplu, în timp ce modelele iPhone 13 Pro sunt limitate la zoom optic de 3x.

Urmăriți B1TV.ro și pe