Veste bună pentru utilizatorii iPhone! Apple a anunțat pentru prima dată că va începe să producă piese de schimb pentru telefoanele sale

Veste bună pentru utilizatorii iPhone! Apple a anunțat pentru prima dată că va începe să producă piese de schimb pentru telefoanele sale
Foto: Pixabay.com

Apple a anunțat miercuri că va începe să vândă piese de schimb pentru telefoanele sale, dar și unele piese de schimb pentru MacBookurile pe care compania le vinde, arată Reuters.

Până acum, piesele de schimb se puteau achiziționa de pe piața aftermarket, iar piesele nu erau, de cele mai multe ori, apropiate de de calitatea celor de la Apple. Acest lucru s-a schimbat în 2019, când Apple a permis magazinelor de tip service să achiziționeze piese de schimb direct de la producător. În acest program sunt 2.800 de unităţi independente, pe lângă cei 5.000 de furnizori autorizaţi de reparaţii, a informat Apple.

Presiuni din partea utilizatorilor

Această schimbare are loc după ani de presiuni din partea utilizatorilor, iar aceștia au făcut ca Apple să ofere acces larg către materialele folosite în reparații, dar și manualelor de utilizare.

După mulți ani, acum, utilizatorii Apple își vor putea achiziționa piesele de schimb direct de la producătorul american. Momentan, gigantul tech va începe să vândă piese de schimb folosite pentru rezolvarea celor mai des întâlnite probleme: baterie, ecran sau modulele de cameră ale telefoanelor iPhone 12 și iPhone 13. Ulterior, programul va fi extins și pentru piesele de schimb destinate MacBookurilor.

Apple a transmis că programul își va face debutul în 2022, în Statele Unite, iar mai apoi va fi extins în cât mai multe țări.