Iranul ordonă criptominerilor să oprească operațiunile pentru a preveni întreruperile de electricitate în perioada de iarnă

Iranul ordonă criptominerilor să oprească operațiunile pentru a preveni întreruperile de electricitate în perioada de iarnă
Sursa Foto: Freepik

Autoritățile din Iran le-au spus din nou minerilor autorizați să-și suspende activitățile în fața penuriei de electricitate în lunile reci de iarnă. În urma unei perioade de restricții similare în vara trecută, companiilor autorizate li sa permis să reia mineritul în septembrie, informează news.bitcoin.com.

Fermele Crypto Mining din Iran se vor închide în timpul iernii

Așteptându-se ca nevoile de energie din întreaga țară să crească odată cu temperaturile scăzute în lunile următoare, guvernul iranian ia acum măsuri pentru a limita consumul și a evita un deficit de energie electrică. La fel ca la începutul acestui an, măsurile vor afecta industria în creștere a cripto minelor din țară.

Tavanir , compania de generare, distribuție și transport de energie din Iran, a instruit recent centrele autorizate de exploatare a criptomonedei să-și deconecteze hardware-ul care consumă energie, a raportat cotidianul de afaceri Financial Tribune.

Ministerul Energiei al Iranului încearcă să reducă utilizarea combustibililor lichizi în centralele electrice încă de luna trecută, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Tavanir, Mostafa Rajabi Mashhadi, pentru postul de stat IRIB. Tăierea alimentării cu energie electrică a fermelor cripto licențiate face parte dintr-o listă de acțiuni care includ și oprirea stâlpilor de iluminat în zone mai sigure pe timp de noapte și supravegherea strictă a consumului, a detaliat oficialul.

Compania consideră că aceste măsuri vor ajuta la prevenirea potențialelor întreruperi de curent în timpul iernii, când energia electrică este mai solicitată. Mashhadi a adăugat că centralele electrice iraniene au reușit să economisească combustibil pentru următoarele câteva luni, dar a subliniat, de asemenea, că consumatorii ar trebui să fie precauți în ceea ce privește volumul consumat de gaz și electricitate.

Criptominerii iranieni, forțați să facă față din nou restricțiilor

Nu este prima dată când în acest an li se cere minerilor iranieni licențiați să-și închidă echipamentele. În mai, autoritățile de la Teheran au anunțat o interdicție temporară a criptominerilor, pe fondul cererii în creștere de energie electrică și a ofertei insuficiente cauzate de vremea caldă și uscată. Întreprinderile care bate monede digitale au fost, de asemenea, învinuite pentru penurie.

Tavanir a ridicat restricțiile la sfârșitul lunii septembrie, invocând scăderea consumului de energie spre sfârșitul verii, când temperaturile scad. Suspendarea exploatării autorizate a fost criticată de comunitatea cripto locală, deoarece estimările au indicat că entitățile licențiate consumă doar aproximativ 300 de megawați (MW), în timp ce minerii ilegali ard până la 3.000 de MW pe zi.

Republica Islamică a legalizat mineritul bitcoin în 2019, când guvernul a introdus un regim de licențiere pentru întreprinderile implicate în industrie. Cu toate acestea, deoarece fermele cripto înregistrate sunt obligate să cumpere puterea de care au nevoie la rate de export mai mari, mulți mineri iranieni au preferat să rămână sub radar și să utilizeze electricitate subvenționată de uz casnic.

Tavanir a fost în căutarea unor instalații miniere subterane în acest an. Rapoartele presei din noiembrie au dezvăluit că utilitatea controlată de stat a confiscat peste 220.000 de mașini de minerit și a închis aproape 6.000 de ferme de criptomonede ilegale din întreaga țară. Operatorii acestora se confruntă cu amenzi pentru daunele aduse rețelei naționale de distribuție și alte sancțiuni.

Ultima oră
00:12 - Cannabisul ar putea vindeca pacienții de Covid. Cercetătorii mai au nevoie doar de studii clinice asupra tratamentului
00:04 - Jens Stoltenberg (NATO), apel la dezescaladare: E un moment critic pentru securitatea euroatlantică / Rusia ar trebui să se abțină de la activități maligne împotriva Aliaților și să își retragă forțele din Ucraina, Georgia și Republica Moldova
23:58 - Cum arată orașul din România în care poți cumpăra blocuri cu 49.000 de euro bucata. 13 imobile de câte 4 etaje, scoase la vânzare (GALERIE FOTO)
23:56 - Rădăuți: Doi elevi, înjunghiați de un coleg după un scandal / Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore
23:43 - Drapelul Ucrainei și cel al NATO, proiectate în Georgia pe o clădire a Rusiei (FOTO)
23:42 - Israelul va începe vaccinarea cu a patra doză Pfizer. Toți cetățenii între 18 și 60 de ani sunt eligibili
23:27 - Gabriel Zetea: Putem să renunțăm temporar la liberalizarea pieței de energie și să revenim la un preț reglementat. Societățile comerciale românești se pregătesc închidă din cauza facturilor (VIDEO)
23:16 - Chef Foa, reacție furibundă la adresa unei concurent. A răbufnit când a văzut ce s-a întâmplat în platou  
23:13 - Un bătrân în vârstă de 91 de ani a murit în timp ce a vrut să evadeze din azil. „Își dorea să fie liber”
23:08 - Reacția ministrului britanic al Apărării, după ce Germania a anunțat că oferă Ucrainei 5.000 de căști militare în loc de arme: Nu judecăm, trimitem noi