Kazahstan se așteaptă să câștige 1,5 miliarde de dolari din minarea de criptomonede, arată estimările

Kazahstan se așteaptă să câștige 1,5 miliarde de dolari din minarea de criptomonede, arată estimările
Criptomonede. Sursa foto: Pixabay

Minatul de criptomonede aduce acum peste 230 de milioane de dolari în economia Kazahstanului, în fiecare an, și estimările arată că cifra ar putea crește semnificativ în viitor, relatează news.bitcoin.com

Piața monedelor digitale a luat cu asalt fiecare entuziast al investițiilor. Din cele mai recente informații, Bitcoin, cea mai importantă criptomonedă, suferă foarte mult din cauza restricțiilor din China . Chiar și așa, cea mai importantă monedă digitală a reușit să ating un alt maxim istoric, 63,821 dolari per unitate digitală.

Kazahstan face milioane de dolari din criptomonede

Kazahstan are potențialul de a aduce 1,5 miliarde de dolari în economia națiunii, într-o perioadă de cinci ani, rezultând peste 300 de milioane de dolari în venituri fiscale, potrivit Asociației Naționale a Industriei Blockchain și a Centrului de Date. Veniturile bugetare pot ajunge la 400 de milioane de dolari, odată cu deschiderea exchange-urilor de criptomonede, a adăugat organizația.

Potrivit președintelui asociației, Alan Dordzhiev, chiar și acum participanții legali pe piața minieră aduc Kazahstanului 98 de miliarde de tenge (aproape de 230 de milioane de dolari) anual.

„Cifra de 98 de miliarde este doar efectul economic al companiilor angajate oficial în activități miniere. Dacă luăm în considerare minerii „gri”, atunci această cifră se poate dubla cu ușurință.”, a declarat acesta.

Datele compilate de Asociația Industriei Miniere arată că fermele cripto înregistrate câștigă aproximativ 310 de milioane de dolari pe an din activitățile lor, două treimi din care sunt cheltuite pe energia electrică produsă în țară.

Lupta împotriva minerilor ilegali

Pe măsură ce mai multe companii miniere se mută în Kazahstan, atrase de tarifele scăzute ale energiei electrice, consumul a crescut cu 7,4% în primele nouă luni ale anului, ajungând la aproape 83 de miliarde de kilowați-oră (kWh), au dezvăluit autoritățile săptămâna trecută.

Organizația este convinsă că lupta împotriva mineritului ilegal este cheia securității energetice a Kazahstanului, dar se opune în același timp oricăror restricții asupra industriei miniere legitime. Limitările, a avertizat Dordzhiev, „nu numai că vor anula mulți ani de eforturi de a atrage investitori străini, dar vor afecta și fluxul real de bani în economia Kazahstanului”.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană