Laos se așteaptă să câștige 190 de milioane de dolari din minarea de Bitcoin

Laos se așteaptă să câștige 190 de milioane de dolari din minarea de Bitcoin
Foto: Bitcoin

Guvernul din Laos, o țară din sud-estul Asiei situată între Thailanda și Vietnam, se așteaptă să câștige în jur de 190 de milioane de dolari în venituri din minerit de bitcoin anul viitor, arată bitcoinmagazine.

Venitul intern total din Laos, care reprezintă 15% din produsul intern brut (PIB) al țării, este de așteptat să se ridice la aproximativ 2,8 miliarde de dolari în 2022, a declarat ministrul Finanțelor Adunării Naționale.

Programele „prioritare”, ținta guvernului din Laos

Potrivit Phnom Penh Post , guvernul laos plănuiește să folosească veniturile din noul flux de venituri pentru programe „prioritare”.

„Acestea includ creșterea indemnizațiilor de sprijin pentru a acoperi cheltuielile de trai ale oficialilor și ale personalului forțelor de securitate, cheltuielile pentru eforturile de răspuns la focarul de Covid-19 și plata datoriilor”, se arată în raport.

În total, guvernul laos va cheltui în jur de 3,36 miliarde de dolari în următorul an calendaristic, reprezentând 18,14% din PIB-ul țării.

Noul flux de venituri vine după ce parlamentarii au autorizat șase companii să deruleze un program-pilot pentru a extrage și a tranzacționa bitcoin în Laos.

Tot mai multe țări se dezvoltă mulțumită Bitcoin

Similar cu previziunea oficialităților din Laos, și El Salvador folosește profitul obținut din Bitcoin pentru a dezvolta țara. În cele mai recente știri, El Salvador a folosit profitul din Bitcoin pentru a construi un spital veterinar și 20 de școli.

Fondurile provin din surplusul trustului salvadorean pentru adoptarea Bitcoin, care se bucură în prezent de maxime istorice peste pragul prețului de 60.000 de dolari americani pe unitate digitală.

Ultima oră
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale