Netflix caută să-și extindă semnificativ aria de servicii: vrea să concureze cu Google, PlayStation, NVIDIA și alții

Netflix caută să-și extindă semnificativ aria de servicii: vrea să concureze cu Google, PlayStation, NVIDIA și alții
Foto: Pixabay

Netflix se transformă, din nou și vrea să extindă aria de servicii oferite clienților săi. În contextul extinderii către piața de jocuri video și a scăderii semnificative a numărului de abonați, gigantul american se gândește să intre pe piața gamingului în cloud, a streamingului de jocuri video, notează Playtech.

Acum, la nivel global se înregistrează mai multe platforme de streaming pentru jocuri, precum: PlayStation Now, GeForce Now, Google Stadia, Amazon Luna. Mai multe posturi scoase la concurs pe pagina web oficială, vorbesc despre faptul că Netflix ar putea să se alăture acelor servicii.

Spre exemplu, în anunțul  precum cel de Senior Software Engineer, se face referire la „serviciul nostru de gaming în cloud”.

Netflix pune accent pe jocuri

La moment, sunt mai multe jocuri în portofoliul Netflix, dar vizează în mod exclusiv creații „casual”, titluri mai simpliste. Acestea nu concurează cu Call of Duty sau FIFA.

Majoritatea abonaților nici nu cunosc despre acele jocuri, motiv pentru care nu au atras un număr semnificativ de utilizatori.

Ca un upgrade semnificativ al eforturilor de gaming marca Netflix, dacă vor ajunge titluri AAA pe serviciul său de gaming, lucrurile s-ar putea să fie mult mai optimiste pentru compania americană. Este o idee bună, să ai posibilitatea să te joci prin intermediul aceluiași abonament prin care te uiți la filme.

Netflix are deja experiența în streaming

Succesul companiei depinde de partenerii angajați să dezvolte ideea, studiouri și, în special, de compatibilitatea cu dispozitivele și TV-urile inteligente care oferă la această oră acces la platforma de streaming.

spre deosebire de alte companii, Netflix are avantajul experienței pe partea de streaming. Astfel, algoritmii săi de compresie cât se poate de eficienți ar putea face minuni dacă sunt transpuși în jocuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:49 - Bianca Drăgușanu, contrazisă răspicat după declarațiile controversate: „Viața e frumoasă și când tu ai 1,57, iar soțul are Octavia”
17:32 - Alina Gorghiu, petiție pentru demisia lui Aurel Bălășoiu, deputatul acuzat de viol: „Genul acesta de acuzații grave nu pot fi lămurite decât în afara Parlamentului, de justiție” (VIDEO)
17:31 - Președinta Comisiei Europene propune o plafonare temporară a prețului la gaze în Uniunea Europeană
17:15 - Creștere considerabilă a solicitărilor de faloplastie în România
17:13 - Școlarii dintr-o localitate din Franța primesc geci de la primărie pentru a face față frigului de la școală în această iarnă
17:12 - O căntăreață a fost arestată în Belarus după ce a interpretat o melodie în limba ucraineană. Tânăra este ținută în închisoare de peste două luni (VIDEO)
16:56 - Gheorghe Ialomițianu, după anunțul BNR: Inflația nu se va tempera, ci va crește. Creditele devin mai scumpe, statul se va împrumuta în continuare și vom avea probleme mari în economie (VIDEO)
16:49 - Radu Vâlcan își surprinde soția, cum știe el mai bine, chiar de ziua ei de naștere: „Să simtă faptul că este iubită, îndrăgită și apreciată”
16:45 - Instanțele au permis ca primăria Sinaia să construiască o controversată parcare, cu șapte etaje, chiar lângă gara istorică
16:30 - Doi brazilieni debutează în naționala României, anunță FRF: „Au primit cetățenia română la începutul acestui an”