Un călător în timp apare într-o fotografie veche din Al Doilea Război Mondial: Detaliul care aprinde teoriile conspirației. Crezi că este posibil?(VIDEO)

Un călător în timp apare într-o fotografie veche din Al Doilea Război Mondial: Detaliul care aprinde teoriile conspirației. Crezi că este posibil?(VIDEO)
captura YT

Adepții teoriilor conspirației sunt convinși că o caracteristică bizară dintr-o fotografie din anii 1940 este dovadă  a faptului că o călătorie în timp este posibilă.

Un instantaneu din 1943 în capitala islandeză Reykjavik arată o mulțime de localnici și ofițeri din al Doilea Război Mondial care se plimbă de-a lungul unui bulevard.

Dar imaginea a devenit virală după ce proprietarul său a observat un detaliu care părea incredibil în contextul în care a fost realizată fotografia – relatează The Sun.

În fotografie, un bărbat privește la cameră cu mâna în partea laterală a feței, ca și când ar fi vorbit la un mobil

Imaginea a stârnit polemici în rândul celor ce cred că sunt posibile călătoriile în timp, care susțin că bărbatul strângea un telefon mobil la ureche în ciuda faptului că primul telefon mobil – un Motorola DynaTAC 8000X – a fost scos la vânzare în 1973, cu 30 ani mai târziu de la realizarea fotografiei.

Kristján Hoffman, a cărui familie a deținut fotografia controversată zeci de ani, a distribuit imaginea pe grupul de Facebook Gamlar ljósmyndir, cu titlul „Fotografii vechi„.

Fotografia, realizată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, arată capitala Islandei populată de trupele aliate. Era un spion?

Kristján a scris pe Facebook: „Armata americană admiră splendoarea islandeză, după cum puteți vedea.

Un lucru care atrage atenția asupra acestei imagini frumoase este că în fața ferestrei, în colțul din mijlocul imaginii, un bărbat se sprijină și se discută pe un telefon mobil.”

„Nu știu ce să zic, nu cred că vorbește doar la telefon… Este într-o postură, stând singur, purtând o frizură și o eșarfă diferite de celelalte și acționând așa cum am face-o astăzi”, a adăugat Hoffmann.

S-a scărpinat sau avea semnal în rețea?

În schimb, alții au verificat imaginea pentru a vedea dacă și cum funcționează ceasul său iar alții au spus că pur și simplu folosea o țigară și că s-a scărpinar la ureche în timp ce fotografia a fost făcută.

Un alt utilizator, Karolina Petursdottir, a evocat chiar o asemănare cu „Dr. Who”, potrivit Mirror.

Dincolo de grupul amatorilor de fotografii vechi, imaginea și-a găsit drumul într-un videoclip despre teoria conspirației de pe YouTube intitulat „10 cazuri reale de călătorie în timp care nu pot fi explicate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe