Premieră în UE: portofelul digital pentru actele cetățenilor

Premieră în UE: portofelul digital pentru actele cetățenilor
Foto: Pixabay.

Cetățenii din statele membre ale Uniunii Europene vor avea de anul viitor un nou instrument digital, în care vor putea să-şi încarce buletinul, certificatul de naștere și chiar diplomele, într-o aplicație de pe telefonul mobil, informează știrileprotv.

Actele digitale vor fi recunoscute

Potrivit sursei citate, „actele vor fi recunoscute astfel de instituțiile din întreaga Uniune, fără să mai fie nevoie să le prezentăm fizic. Astfel că atunci când vom călători nu mai trebuie să avem grija actelor, ci numai a telefonului mobil”.

”Portofelul digital ar trebui să devină viabil și disponibil începând cu luna septembrie a anului viitor în statele care participa la proiectul pilot inițial. Pentru a putea să fim asociați acestui demers, trebuie să existe inclusiv la nivel național o bază de date integrată care în prezent nu există.

Implementarea cloud-ului guvernamental prin PNRR ar permite României să își coreleze bazele de date cu baza de date europeană și să ofere această oportunitate românilor”, explică europarlamentarul Victor Negrescu.

Parlamentul European va vota în următoarele luni regulamentul pentru implementarea portofelului de identitate, notează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe