WhatsApp poate transfera discuțiile de pe Android pe iPhone

WhatsApp poate transfera discuțiile de pe Android pe iPhone
Foto: Pixabay

Whatsapp a lansat anul trecut transferul dinspre iPhone spre Android, iar acum facilitează transferul datelor în sens invers, de la Android la iPhone.

Aatfel că, după ce WhatsApp a lansat varianta de transfer iPhone spre Android anunță acum opțiunea portării chat-urilor de pe smartphone-urile cu Android pe iPhone, conform Profit.ro.

WhatsApp poate transfera discuțiile de pe Android pe iPhone

Noua opțiune le va  permite clienților să transfere discuțiile de pe un telefon cu Android pe un iPhone, în momentul schimbării dispozitvului,  opțiunea fiind lansată în stadiu beta.

Astfel că, WhatsApp utilizează instrumentul Move to iOS, creat de Apple pentru migrarea de la Android la iPhone, care permite copierea  datelor precum SMS-uri, contacte, sau  întâlniri.

Transferul discuțiilor de pe WhatsApp se poate realiza doar în timpul configurării inițiale a unui iPhone și, pentru asta, clientul trebuie să aleagă opțiunea „Move data from Android”, apoi să urmeze pașii care apar pe ecranul dispozitivului.

Așadar, la sfârșit, conținutul va apărea automat după ce vă veți  loga pe WhatsApp cu același număr de telefon pe care l-ați folosit și pe Android.

În schimb, această metodă poate fi utilizată doar la achiziționarea unui iPhone nou sau după resetarea acestuia, deoarece doar în acel moment poate fi accesat procesul de configurare care cuprinde opțiunea Move to iOS.

Totodată, pentru efectuarea transferului este nevoie de un Android 5 (sau mai nou) și iOS 15.5 (sau o variantă mai nouă). Migrarea datelor între cele două platforme a reprezentat mereu o chestiune dificilă și nu doar pentru WhatsApp. Transferul datelor între dispozitivele cu Android și între iPhone-uri este ușoară, dar nu și cea dintre cele două platforme, conform sursei citate.

WhatsApp, schimbarea surpriză care vine pentru iPhone și Android

WhatsApp nu s-a sfiit să experimenteze cu noi funcționalități în ultima vreme. Lucrează la o actualizare surpriză care va fi disponibilă atât pentru iPhone cât și pentru Android, dezvoltată în secret de o companie americană, dar lansarea oficială nu este chiar atat de departe.

WhatsApp lucrează la o nouă funcție care le va permite utilizatorilor să creeze sondaje în cadrul grupurilor de conversatii, pentru a sonda rapid membrii grupului.

WhatsApp a gândit o interfață interesantă pentru această functionalitate, mai ales pentru persoanele care doresc să facă sondaje de opinie în cadrul grupurilor de conversatii. Utilizatorul va putea să enumere opțiunile sau să solicite opțiunile pe care membrii grupului le pot vota.

Funcția de sondaj este încă într-o fază destul de incipientă și nu este încă disponibilă în WhatsApp. Totodată, WABetainfo arată că sondajele vor fi disponibile numai în grupurile WhatsApp și vor fi criptate end-to-end.

Urmăriți B1TV.ro și pe