TikTok lansează o nouă funcţie: text-to-image

TikTok lansează o nouă funcţie: text-to-image
Sursa: Pixabay

Tik Tok vine cu nouăţi: platforma chinezească folosește inteligenţa artificială pentru a genera automat imagini pe baza descrierilor textuale.

În contextul în care algoritmii corelați dintre text și imagine au făcut mari progrese în ultimii ani, mai multe companii lucrează la sisteme proprii care să genereze cât mai fidel imagini plecând de la descrieri textuale.

Cum era de aşteptat, Tik Tok a venit cu o tehnică slimilară, “AI greenscreen”, disponibilă acum în cadrul aplicaţiei. Ea poate fi folosită pentru a genera fundaluri pentru înregistrările video.

Faptul că o platformă socială precum TikTok a ajuns să ofere o soluţie text-to-image reflectă faptul că ceea ce în urmă cu ceva timp era doar de domeniul imaginaţiei începe, de acum, să devină realizabil.

Sunt pregătiţi internauţii de a nu abuza de intrumentele performante ale aplicaţiilor?

Comentatorii aplicaţiei susţin că, la o primă utilizare, aceasta nu pare avansatî şi nu ar reproduce cu fidelitate descrierile textuale introduse de utilizatori, ci, doar ar realiza o abstractizare folosind culori aprinse.

Pe de altă parte, sunt şi voci care susţin că un instrument text-to-image foarte performant, lăsat la îndemâna utilizatorilor, ar putea fi folosit pentru acţiuni imorale ca de exemplu, încercarea de a creea imagini violente sau pornografice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră