TikTok va introduce o nouă setare care îi va determina pe cei sub 18 ani să petreacă mai puțin timp pe platformă

TikTok va introduce o nouă setare care îi va determina pe cei sub 18 ani să petreacă mai puțin timp pe platformă
Sursa foto: Pixabay

Pentru a împiedica adolescenții să petreacă prea mult timp pe platformă, TikTok a anunțat că fiecare utilizator sub 18 ani va avea o limită de utilizare zilnică de o oră.

Limită de utilizare zilnică de o oră pentru utilizatorii TikTok sub 18 ani

Atunci când limita de 60 de minute va fi atinsă, utilizatorii vor trebui să introducă un cod de acces, fiind nevoiți să ia o decizie pentru a prelungi timpul petrecut pe platforma de clipuri video.

TikTok ia această măsură, după ce și alte platforme de socializare s-au confruntat ani de zile cu o analiză amănunțită a impactului asupra tinerilor utilizatori.

Din cauza legăturilor sale cu China prin intermediul companiei-mamă Bytedance, TikTok se confruntă cu preocupările legate de securitate. SUA ar putea interzice total aplicația, potrivit digi24.ro.

Deși nu există o poziție aprobată în mod colectiv cu privire la cât de mult timp petrecut în fața ecranului este prea mult, sau chiar la impactul timpului petrecut în fața ecranului în general, recunoaștem că adolescenții au nevoie, de obicei, de un sprijin suplimentar pe măsură ce încep să exploreze lumea online în mod independent”, a scris Cormac Keenan, responsabilul pentru siguranță al TikTok,  într-o postare pe blog.

Adolescenții care vor decide dezactivarea limitei de 60 de minute vor trebui să stabilească o altă limită zilnică de timp petrecut în fața ecranului.

Comisia Europeană interzice utilizarea TikTok pe telefoanele de serviciu

Comisia Europeană a interzis instalarea aplicației de social media, TikTok, pe dispozitivele electronice de serviciu ale personalului. Decizia a fost luată pentru protejarea datelor instituției.

Reprezentanții TikTok au reacționat la decizia Comisiei Europene de a interzice aplicația în rândul angajaților săi spunând că este „eronată”.

„Suntem dezamăgiţi de această decizie, pe care o considerăm eronată şi bazată pe idei false”, a precizat un purtător de cuvânt al TikTok, într-un comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe