ANM, prognoză specială pentru București: Locuitorii Capitalei vor avea parte de ploi și vreme rece

ANM, prognoză specială pentru București: Locuitorii Capitalei vor avea parte de ploi și vreme rece
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru municipiul București pentru următoarele trei zile. Astfel, locuitorii Capitalei vor avea parte de ploi, temperaturi scăzute și chiar precipitații mixte.

Precipitații și temperaturi scăzute în București în următoarele trei zile

Astfel, până joi, la ora 8.00, în București vremea va fi închisă și rece, vântul va sufla slab și moderat, va ploua și se vor acumula cantități de apă de până la 7 l/mp. Maximele termice se vor situa în jurul valorii de 7 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 2 și 3 grade Celsius.

În intervalul 18 martie, ora 8.00 – 19 martie, ora 8.00, ANM anunță că vreme se ve menține închisă și rece pentru această dată.

”Îndeosebi din orele după-amiezii, temporar se vor semnala precipitații la început sub formă de ploaie, iar în cursul nopții mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade”, se arată în mesajul transmis de meteorologi.

În ceea ce privește intervalul 19 martie, ora 8.00 – 20 martie, ora 10.00, meteorologii anunță că vremea va continua să fie rece, cerul va fi înnorat și este posibil să mai apară precipitații slabe mai ales sub formă de ploaie. Valorile termice maxime vor fi de 6-7 grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între -2 și 0 grade Celsius. De asemenea, la sfârșitul nopții sunt posibile condiții de piață.

Cod portocaliu de ninsori abundente la munte

În același timp, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu deintensificări susținute ale vântului, ninsori abundente și viscol puternic în zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Potrivit ANM, până miercuri, la ora 23.00, în aceste zoneva continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90…110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită,iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

În același timp, mai multe județe dinestul, nordul, centrul și vestul țării sunt vizate de o avertizare cod galben până joi, la ora 6.00.

În aceste regiuni, ”vor fi precipitaţii în zonele montane şi submontane, precum și în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania și se vor acumula cantități de precipitații de 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp.

La munte va ninge, iar în Transilvania și în vestul și nordul Moldovei vor predomina ninsorile, astfel încât stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar în rest vor fi mai ales ploi.

Local, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar în zona de munte, la peste 1500 m altitudine, temporar va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii”, mai transmit reprezentanții ANM.